Η νέα γενιά του Grandland  επωφελείται από την πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis STLA Medium για τα ηλεκτρικά οχήματα. Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική, τη νέα επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας με χωρητικότητα έως και 98 kWh, τον ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς και πλήθος χαρακτηριστικών εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η αντλία θερμότητας, το νέο Grandland Electric θα είναι σε θέση να προσφέρει μια ηλεκτρική αυτονομία έως και περίπου 700 km (WLTP).

Επιπλέον, υπόσχεται ότι θα απαιτούνται σύντομες στάσεις για την επαναφόρτισή του. Σε έναν δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης, χρειάζονται μόνο 26 λεπτά περίπου, για την επαναφόρτισης της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της.

To  νέο Grandland εντυπωσιάζει με τους μεγάλους του χώρους (μήκος: 4650 mm, πλάτος: 1905 mm, ύψος: 1660 mm). Το μακρύ μεταξόνιο των 2.784 mm εξασφαλίζει αυξημένη ευρυχωρία στην καμπίνα και τον χώρο αποσκευών. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν κατά 40:20:40, δημιουργώντας έτσι έναν χώρο φόρτωσης έως και 1.641 lt.Φέρει το κορυφαίο Intelli-Lux Pixel Matrix HD. Το σύστημα διαθέτει περισσότερα από 50.000 στοιχεία (51.200 για την ακρίβεια, με 25.600 σε κάθε πλευρά) για την κατανομή φωτός υψηλής ευκρίνειας. Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τα διερχόμενα οχήματα ή άλλα αντικείμενα ανιχνεύονται από μια κάμερα και τα φώτα Intelli-Lux Pixel Matrix HD αποκόπτουν αυτά τα οχήματα/αντικείμενα με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα φωτισμού Matrix Light.

Στο πίσω μέρος, η χαρακτηριστική υπογραφή φωτισμού “compass”, που περιλαμβάνει το φωτιζόμενο έμβλημα «OPEL», κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε μοντέλο παραγωγής. Επιπλέον, στα πλαίσια της στρατηγικής Greenovation της Opel για την εξοικονόμηση των πόρων που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, η ονομασία του μοντέλου δεν εμφανίζεται πλέον με χρωμιωμένα γράμματα, αλλά εντυπώνεται στο κέντρο της πίσω πόρτας.

Άνετο εσωτερικό, με κεντρική οθόνη 16’’, καθίσματα AGRκαι έξυπνες λύσεις αποθήκευσης

Στο εσωτερικό του  η ελαφρώς προσανατολισμένη προς τον οδηγό κεντρική οθόνη 16’’ και η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα δημιουργούν μια σπορ αίσθηση. Πίσω από το τιμόνι, ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων παρέχει βασικές πληροφορίες και, σε συνδυασμό με την οθόνη Intelli-HUD head-up display, επιτρέπει στον οδηγό να επικεντρωθεί στην απόλαυση της οδήγησης, χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο. Ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει χειροκίνητα ή αυτόματα τη λειτουργία Pure Mode. Η λειτουργία αυτή μειώνει το περιεχόμενο στην οθόνη πληροφόρησης οδηγού, την head-up display και την κεντρική οθόνη, εξασφαλίζοντας ακόμα λιγότερη απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση τη νύχτα ή στη βροχή.

Επίσης, φέρει τα εργονομικά καθίσματα AGR της Opel.

Οι πελάτες που προτιμούν άλλα συστήματα κίνησης από μια αμιγώς ηλεκτρική επιλογή, θα βρουν αυτό που επιθυμεί η καρδιά τους στην ολοκληρωμένη γκάμα κινητήριων συνόλων του νέου Grandland. Το νέο Grandland Plug-in Hybrid με ηλεκτρική αυτονομία έως και 85 km (WLTP) και το Grandland Hybrid με τεχνολογία 48V προσφέρουν περαιτέρω συναρπαστικές λύσεις, οι οποίες προσφέρουν οδηγική απόλαυση και ταυτόχρονα περιορίζουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2.

Διαθέτει μια ευρεία γκάμα από  συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως το Αυτόματο Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το σύστημα προηγμένης αναγνώρισης οδικών σημάτων και το In Crash Braking, ένα σύστημα που βοηθά στην αποφυγή δευτερεύουσας σύγκρουσης σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης, διατίθεται προαιρετικά το σύστημα Drive Assist 2.0, το οποίο ενσωματώνει πολυάριθμα ηλεκτρονικά βοηθήματα και τα συνδυάζει με ημιαυτόματη υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και έξυπνη προσαρμογή ταχύτητας. Εάν η λωρίδα στην οποία επιθυμεί να κινηθεί ο οδηγός είναι ελεύθερη, το σύστημα κατευθύνει το Grandland προς αυτήν με μικρές κινήσεις του τιμονιού. Η λειτουργία προσαρμογής ταχύτητας διασφαλίζει ότι η ταχύτητα του οχήματος μειώνεται όταν αναγνωριστεί ένα νέο, χαμηλότερο όριο ταχύτητας ή αυξάνεται μέχρι το όριο, αν αυτό είναι ψηλότερο.  Το Drive Assist 2.0 δεν χρησιμοποιεί μόνο αισθητήρες, αλλά και ‘over-the-air’ ενημερώσεις από το διαδίκτυο. Το παρκάρισμα και οι ελιγμοί διευκολύνονται επίσης από τους αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, την κάμερα οπισθοπορείας με λειτουργία αυτόματου καθαρισμού και την κάμερα Intelli-Vision 360°.

Χάρη στην υπερσύγχρονη νέα πλατφόρμα του, τις καινοτόμες νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με πολυάριθμα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που πρωτοεμφανίστηκαν στο πρωτότυπο Opel Experimental, το νέο Grandland τοποθετείται με άνεση στην κορυφή της γκάμας των SUV της Opel, ενώ φέρνει ένα νέο επίπεδο αμιγώς ηλεκτρικής ελευθερίας στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Opel.