Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τον θάνατο του ενός έτους βρέφους στην Κω, το οποίο μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του ενώ στο κορμάκι του εντοπίστηκαν σημάδια κακοποίησης.

Η γιαγιά του, παρ’ όλα αυτά, αρνείται ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα ισχυριζόμενη ότι οι μώλωπες στο κορμί του μωρού είχαν γίνει μέσα στο παιχνίδι με τα αδέλφια του. «Οι γονείς του δεν το έχουν χτυπήσει ποτέ» είπε.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στις αρχές το γεγονός ότι ο πατέρας έχει κατηγορηθεί και συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση πορνογραφίας, ενώ από την εξονυχιστική έρευνα που έγινε στο κινητό του εντοπίστηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας.

Οι γονείς αντιμετωπίζουν την κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, ενώ παράλληλα θα κληθούν να απαντήσουν και για τις εκδορές στο σώμα του παιδιού τους.

Πνιγμό «βλέπει» ο ιατροδικαστής

Η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη Ρόδο αποκάλυψε ότι το άτυχο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό που είχε καταναλώσει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός πιθανότατα από τηγανιτές πατάτες που κατανάλωσε, ενώ δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση.

Είχε προηγηθεί η εξέταση του μωρού από τους γιατρούς χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της Κω, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν μώλωπες, εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματος και ύποπτα σημάδια στο κορμάκι του.

Αυτό ήταν το γεγονός που τους κινητοποίησε και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το βρέφος μεταφέρθηκε λίγο πριν από τις 20:00 στο νοσοκομείο της Κω, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε σφυγμό και δεν ανέπνεε.

Οι γιατροί έκαναν ό,τι χρειαζόταν ωστόσο το κοριτσάκι δεν επανήλθε στην ζωή. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς στο αναπνευστικό του σύστημα υπήρχαν τροφές με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου.

Οι γονείς, ηλικίας 20 και 21 ενός ετών, κρατήθηκαν με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης.