Ο προβληματικός «συνωμοσιολόγος» Max Azzarello πέθανε το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες αφότου αυτοπυρπολήθηκε σε πάρκο του Μανχάταν, απέναντι από το δικαστήριο όπου γινόταν η δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 37χρονος άνδρας από τη Φλόριντα υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα 3ου βαθμού που υπέστη μετά την αυτοπυρπόληση μέσα στο πάρκο Collect Pond.

Πέταξε μια στοίβα φυλλάδια στον αέρα πριν ρίξει καύσιμα στο σώμα του και του βάλει φωτιά με έναν αναπτήρα μπροστά σε δεκάδες  τρομοκρατημένους μάρτυρες.

Ο «ερευνητής» όπως αποκαλούσε ο ίδιος τον εαυτό του, είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη χωρίς να το γνωρίζει η οικογένειά του και κατέληξε να διαμαρτύρεται για τους πολιτικούς ηγέτες έξω από το δικαστήριο.

«Αυτή η ακραία πράξη διαμαρτυρίας αποσκοπεί στο να επιστήσει την προσοχή σε μια επείγουσα και σημαντική ανακάλυψη: Είμαστε θύματα μιας ολοκληρωτικής απάτης και η ίδια μας η κυβέρνηση (μαζί με πολλούς από τους συμμάχους της) πρόκειται να μας χτυπήσει με ένα αποκαλυπτικό φασιστικό παγκόσμιο πραξικόπημα», έγραψε ο Azzarello σε μέρος ενός αφηρημένου μανιφέστου στη σελίδα Substack.

Μετά την αυτοπυρπόληση, αστυνομικοί κατέκλυσαν την περιοχή, καθώς ασθενοφόρο βρισκόταν κοντά του και τον μετέφεραν σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εγκαυμάτων ενός κοντινού νοσοκομείου. Όμως πέθανε γύρω στις 10:30 μ.μ., σύμφωνα με την αστυνομία και πηγές.

Είχε τάσεις αυτοκτονίας

Ο Azzarello είχε συλληφθεί στο παρελθόν τρεις φορές σε διάστημα αρκετών ημερών στην Πολιτεία Sunshine State, οι οποίες περιλάμβαναν κατηγορίες για διατάραξη της κοινής ειρήνης και φθορά περιουσίας τον περασμένο Αύγουστο.

Μετά την τρίτη σύλληψή του, οι αστυνομικοί της Φλόριντα σημείωσαν ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας και τον κατέγραψαν ως άνεργο, σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας.