Συντετριμμένοι φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς και δεκάδες συμπολίτες του αποχαιρέτισαν σήμερα τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο που έχασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε τμήμα κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι.

Την στιγμή που το λευκό φέρετρο έμπαινε στον ναό, εκατοντάδες φίλοι, συνάδελφοι αλλά και συγγενείς, άρχισαν να χειροκροτούν, τον άτυχο 31χρονο που «έφυγε» με αυτό τον άδικο τρόπο.

Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος, αστυνομικός στο επάγγελμα, εργαζόταν και σε οικοδομή για να ενισχύσει το εισόδημά του. Δυστυχώς όμως έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του όταν έκανε εργασίες σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου στο Πασαλιμάνι, η οποία κατέρρευσε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά.

Δείτε βίντεο:

Δεκάδες στεφάνια κατέκλεισαν από νωρίς την εκκλησία, αν και η επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί για στεφάνια, να διατεθούν τα χρήματα στο γηροκομείο Γρεβενών.

Ανάμεσά τους βρέθηκαν τόσο ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, τόσο και ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης Αττικής αλλά και πολλές συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας.

Βίντεο ντοκουμέντο του in μετά την κατάρρευση

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (16/04/2024) στο Πασαλιμάνι, στην οδό Νεωρίων, τη στιγμή που συνεργείο εκτελούσε εργασίες στο κτίριο.

Από τα συντρίμμια έχασε τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός που έκανε μεροκάματο εκτός υπηρεσίες ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τρεις εργάτες.

Προφυλακιστέος ο εργολάβος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στα Δικαστήρια Πειραιά ο εργολάβος του κτηρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου κατέρρευσε στις 16 Απριλίου και τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό που ήταν εκτός υπηρεσίας και συμμετείχε στις εργασίες.

Ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, είχαν αφεθεί την Τετάρτη, οι 8 εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση τμήματος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι.

Οι έρευνες

Οι έρευνες των Αρχών για τα αίτια της κατάρρευσης συνεχίζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες να πραγματοποιούν ελέγχους στο χώρο της τραγωδίας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του εργολάβου, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς και κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286, που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.