Σοκ έχει προκαλέσει η απόπειρα απάτης της Erika de Souza Vieira Nunes από τη Βραζιλία, η οποία πήγε μαζί με τον… νεκρό θείο της σε υποκατάστημα τράπεζας προκειμένου να τον «βάλει» να υπογράψει για χορήγηση δανείου των 3.400 δολαρίων.

Τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει από το εσωτερικό της τράπεζας, δείχνουν τη 42χρονη γυναίκα να κρατά ψηλά το κεφάλι του ηλικιωμένου, ο οποίος έχει ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή, και να προσπαθεί να τον κάνει να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα.

Μάλιστα, την ακούμε να του μιλά, λέγοντάς του πως πρέπει να υπογράψει, διαφορετικά δεν μπορούν να της δώσουν το δάνειο.

«Θείε, ακούς; Πρέπει να υπογράψεις [τη σύμβαση δανείου]. Αν δεν υπογράψεις, δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί δεν μπορώ να υπογράψω εγώ για σένα» λέει η Nunes.

«Υπόγραψε για να μη μου προκαλέσεις άλλον πονοκέφαλο, δεν αντέχω άλλο» προσθέτει.

Ο υπάλληλος της τράπεζας, παρακολουθώντας το σκηνικό, επισημαίνει στην Nunes πως το χρώμα του ηλικιωμένου είναι αρκετά χλωμό και δεν δείχνει καλά, ωστόσο εκείνη σπεύδει να απορρίψει τις ανησυχίες του.

Το προσωπικό ωστόσο κάλεσε την Αστυνομία και η Nunes συνελήφθη.

Θα ερευνηθούν κι άλλοι συγγενείς

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο ηλικιωμένος, που αναγνωρίστηκε ως ο 68χρονος Paulo Roberto Braga, ήταν νεκρός για τουλάχιστον δύο ώρες πριν την άφιξή τους στην τράπεζα.

«Προσπάθησε να προσποιηθεί ότι τον έκανε να υπογράψει το δάνειο. Είχε ήδη μπει στην τράπεζα νεκρός», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Fábio Luiz στο TV Globo. «Το κυριότερο είναι να συνεχιστεί η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων μελών της οικογένειας και να μάθουμε περισσότερα για την υπόθεση» συμπλήρωσε.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι θα εξετάσουν τις συνθήκες θανάτου του Braga και θα προσπαθήσουν να προσδιορίσουν αν η Nunes είναι όντως ανιψιά του και αν άλλοι συγγενείς εμπλέκονται στην απόπειρα διάπραξης τραπεζικής απάτης.

Η Nunes θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κλοπή μέσω απάτης ή υπεξαίρεση και κατάχρηση πτώματος.