«Κλείδωσε» για τον Μάιο η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/4) ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά από την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε πως θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαΐου.

«Είναι ικανοποιητικά τα συμπεράσματα και για την Ελλάδα και για την Κύπρο για την τελική διαμόρφωση του κειμένου με ρητή αναφορά σε προηγούμενες αποφάσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για την αντίδραση των γειτόνων αναφορικά με τα θαλάσσια πάρκα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκιο και το δίκιο της θάλασσας».

Επεσήμανε, δε, πως του προκαλεί εντύπωση αυτή «η παντελώς αδικαιολόγητη» αντίδραση της Τουρκίας για μια πρωτοβουλία η οποία έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

«Δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών θέσεων, όχι στο συμπέρασμα, ότι έχουν αλλάξει αυτόματα οι θέσεις της Τουρκίας σε θέματα στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.