Με σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους» εκατοντάδες μέλη εργατικών σωματείων, συλλόγων συνταξιούχων και φοιτητών πραγματοποιούν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εντεινόμενη ακρίβεια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι εργαζόμενοι διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αύξηση του κατώτατου στα 900 ευρώ, κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα, ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

Επίσης ζητούν επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους, επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους και Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση

Στο πλαίσιο της απεργιακής διεκδίκησης που έχει θέσει το ΠΑΜΕ ζητά επιπλέον μια σειρά από μέτρα όπως φθηνό ρεύμα για τον λαό, κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.ά., κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά και δωρεάν υγεία και παιδεία με αύξηση της χρηματοδότησης.

Επιπλέον οι διαδηλωτές ζητούν να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης και να μη συμμετέχει η Ελλάδα σε καμία επιχείρηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, συγκέντρωση εργαζομένων είχε πραγματοποιηθεί έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Δείτε βίντεο: