Ολοκληρώθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, όπως ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη (16/4) στις 11:30 π.μ., ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το λιτό και συμβολικό τελετουργικό πραγματοποιήθηκε στο βωμό που υπάρχει στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίον), στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Πρωθιέρεια, στα χέρια της οποίας «γεννήθηκε» η Ολυμπιακή Φλόγα, ήταν η ηθοποιός Μαίρη Μηνά. Το παρών έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως και άλλα πρόσωπα του πολιτικού χώρου και μη.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν και η παρουσία ξένων ΜΜΕ. Εκτός από τους Γάλλους που έδειξαν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της τέλεσης των Ολυμπιακών στο Παρίσι, ταξίδεψαν στην Αρχαία Ολυμπία, όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία όπως Reuters, Αssociated Press, Getty, Agence France-Presse, Χinhua, τα οποία θα κάνουν ζωντανές συνδέσεις όπως και το CNN International.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Όπως η γενική πρόβα, έτσι και η σημερινή Τελετή ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Τη χορογραφία —Θρόισμα της Ιεράς σιωπής— έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 ιέρειες και 15 κούροι.

Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Η μεσόφωνος Τζόις Ντι Ντονάτο

Ο Ολυμπιακός ύμνος ερμηνεύτηκε από την κορυφαία μέτζο σοπράνο Τζόις Ντι Ντονάτο ενώ οικοδεσπότης ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

Ο Νίκος Αλιάγας

Μετά την Τελετή, οι δρομείς κρατώντας τη Δάδα με τη Φλόγα θα διασχίσουν την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα για να καταλήξουν στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα παραδώσουν τη Φλόγα στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 με έδρα το Παρίσι, που φέτος θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Δείτε εικόνες: