Στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να παραμείνει στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών, οδηγήθηκε σήμερα (15/4) ο δράστης της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβας, την οποία σκότωσε έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε εκεί από το Τζάνειο νοσοκομείο, από όπου πήρε εξιτήριο. Στις φυλακές Κορυδαλλού θα βρίσκεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, προκειμένου να βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση.

Για τον λόγο αυτό θα παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, θα ελέγχεται τέσσερις φορές ανά ώρα, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει στην τουαλέτα του χώρου μόνο με την παρουσία φρουρού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος νοσηλεύτηκε αρχικώς στο Αττικό Νοσοκομείο, διασωληνωμένος, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε χρησιμοποιώντας τις γάζες που είχε από τον αυτοτραυματισμό του έξω από το Α.Τ.

Η στιγμή της μεταφοράς του:

Μετά από την αποσωλήνωσή του εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκτιμήσει την κατάστασή του, αφού ο δράστης επέδειξε πλημμελή συνεργασία και απαντούσε στις ερωτήσεις μονολεκτικά ή με νοήματα.

Η Κυριακή Γρίβα ξεψύχησε το βράδυ της 1ης Απριλίου ενώ είχε δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές από τον 39χρονο και αφού προηγουμένως είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων για να ζητήσει βοήθεια.

«Απρόβλεπτος κρατούμενος»

Οι εργαζόμενοι στις φυλακές μιλούν για έναν απρόβλεπτο κρατούμενο που «δεν πρέπει να τον αφήσεις από τα μάτια σου ούτε για ένα λεπτό».

Προς το παρόν, λοιπόν, έχει μεταφερθεί στο ψυχιατρείο όπου θα γίνει επανεξέταση για να μεταφερθεί σε κανονικό κελί με άλλους κρατούμενους.