Ο ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι εξήρε την επίθεση αντιποίνων του Ιράν κατά του Ισραήλ από το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης την Κυριακή και δήλωσε ότι η επιχείρηση έδωσε στο Ισραήλ ένα αξέχαστο μάθημα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Press TV.

Ο Ραΐσι ανέφερε σε δήλωσή του ότι η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ιρανικής κυβέρνησης και εκπλήρωσε την υπόσχεση του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, να «τιμωρήσει τον επιτιθέμενο».

«Είμαστε σε θέση να εξαπολύσουμε μια επίθεση δέκα φορές ισχυρότερη»

Νωρίτερα, ο στρατιωτικός διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Μοχάμαντ Μπαγκερί ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επίθεση, εκτός εάν το Ισραήλ ανταποδώσει.

«Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη… εάν το Ισραήλ απαντήσει»

Επιπλέον τόνισε πως το Ιράν έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ πως στην περίπτωση που «συμμετάσχουν σε περαιτέρω επιθετικές σιωνιστικές κινήσεις μέσω των βάσεων ή των στρατιωτικών τους μέσων σε όλη την περιοχή, και αυτό αποδειχθεί, οι βάσεις, τα μέσα και το προσωπικό τους στην περιοχή δεν θα έχουν καμία ασφάλεια».

«Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την στρατιωτική ενέργεια της περασμένης νύχτας, αν το Ισραήλ απαντήσει με αντίποινα» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πέτυχε όλους τους στόχους της»

Συνέχισε λέγοντας πως η επιχείρηση «πέτυχε όλους τους στόχους της» και ότι δεν σχεδιάζονται περαιτέρω επιχειρήσεις εάν το Ισραήλ δεν ανταποκριθεί, σύμφωνα με σχόλια που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Επισήμανε ότι η επίθεση δεν είχε στόχο πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, αντίθετα επικεντρώθηκε σε στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία, ιδιαίτερα σε μια βάση πληροφοριών στο όρος Ερμόν που χρησιμοποιήθηκε για να διευκολύνει την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, μαζί με την αεροπορική βάση Νεβατίμ στην έρημο Νεγκέβ, από όπου εκτοξεύτηκαν τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που στόχευσαν το προξενείο.

Στις 3:30 μ.μ. (ώρα Ισραήλ) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ προκειμένου να αποφασιστεί ποια θα είναι η απάντηση της ΄χωρας στο Ιράν.