Τις στιγμές πανικού που έζησαν οι επιβάτες του τελεφερίκ στην Αττάλεια της Τουρκίας, την ώρα της πτώσης, κατέγραψε κινητό, στο οποίο φαίνονται δύο γυναίκες να κουβεντιάζουν χαρούμενες, όταν ξαφνικά αρχίζει να κλυδωνίζεται η καμπίνα τους, πριν το σοκαριστικό δυστύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ένας νεκρός και 10 τραυματίες, από το δυστύχημα που σημειώθηκε εχθές, όταν ένα από τα βαγόνια τελεφερίκ  που μετέφερε επιβάτες, συγκρούστηκε με στύλο, με αποτέλεσμα να ανοίξει και να πέσουν οι άνθρωποι στη βουνοπλαγιά.

Άλλοι 98 άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί σε 15 βαγόνια ευτυχώς διασώθηκαν, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο 48 παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στον αέρα.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Έχουν επιστρατευτεί 500 διασώστες, ανάμεσά τους και εξειδικευμένοι ορειβάτες, οι οποίοι προσπαθούν να προσεγγίσουν καμπίνα – καμπίνα του τελεφερίκ, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους.

Παράλληλα, περίπου 110 μέλη του προσωπικού έκτακτης ανάγκης είχαν σταλεί στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ εξειδικευμένοι ορειβάτες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από άλλα σημεία της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης (AFAD) της Τουρκίας, Οκέι Μέμις, δήλωσε ότι «128 πολίτες σε 16 βαγόνια διασώθηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η διάσωση άλλων 43 σε οκτώ εναπομείναντες λοβούς είναι σε εξέλιξη».

Το συγκεκριμένο τελεφερίκ μεταφέρει τουρίστες από την παραλία Κόνιαλτι στο εστιατόριο και την πλατφόρμα, από την οποία μπορεί να απολαύσει κανείς τη θέα προς τον κόλπο της Αττάλειας στην κορυφή του όρους Τουνεκτεπέ, σε υψόμετρο 618 μέτρων, στον Μητροπολιτικό Δήμο της Αττάλειας.