Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε ανώτερος σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού έναντι του Κάρεν Χατσάνοφ, πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ρώσου με 2-0 σετ (6-4, 6-2) και έφυγε για τα ημιτελικά του Monte Carlo Masters.

Ο Έλληνας τενίστας μετά το φινάλε του ματς δήλωσε ότι το Μόντε Κάρλο του βγάζει τον καλύτερο εαυτό του γιατί έχει συνδυάσει το μέρος με όμορφες στιγμές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσωπική του απόδοση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:

Για τη σημερινή του απόδοση στο ματς: «Οι επιστροφές μου ήταν καλές, έπαιζα καλά στην βασική γραμμή. Ο αντίπαλος δεν μου έδωσε ευκαιρίες, ήταν ήρεμος. Προσπάθησα να κάνω το παιχνίδι μου και να προβλέψω το δικό του. Πήρα τον χρόνο μου και με βοήθησε να καταλάβω τι πρέπει να κάνω. Ήμουν σταθερός».

Για το γεγονός ότι αποδίδει καλά στο Μόντε Κάρλο: «Θα ήταν ψέματα αν έλεγα ότι δεν έχω συνδυάσει κάποιες καλές μου αναμνήσεις εδώ και τις ξαναζώ όταν έρχομαι. Προσπαθώ να συνδυάσω την τελειότητα με το παιχνίδι μου».

Για το τι του έλεγε ο πατέρας του στη διάρκεια του ματς: «Πρέπει αν προσλάβετε περισσότερους Έλληνες μεταφραστές (γέλια). Ήταν συμβουλές τακτικής».