Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνομιλία με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Tony Barber για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι είναι εφικτό να μειωθεί η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η απόσταση με τη ΝΔ θα κλείσει πολύ γρήγορα μέσα στον επόμενο μήνα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να εκπλήξουμε την Ευρώπη και τη χώρα στην επόμενη εκλογική διαδικασία» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

«Η ευθύνη μου είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να βάλει μπροστά μία νέα κυβερνητική ομάδα όπως επίσης και ένα πρόγραμμα, και αυτό ακριβώς κάνουμε» υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα»

Σχολιάζοντας την ελληνική οικονομία και τις επιδόσεις που καταγράφει η χώρα μας, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι δυστυχώς η Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά στην Ευρώπη τόσο σε ρυθμό ανάπτυξης, όσο και επενδύσεις, ενώ είναι προτελευταία σε ό,τι αφορά στην αγοραστική δύναμη των πολιτών.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για την αντιμετώπιση της ύφεσης» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε μια σημαντική περίοδο πέντε ετών από το 2019 ώστε να φέρει αποτελέσματα. «Ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα για τη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, δεν ελέγχεται η αγορά εργασίας, ενώ υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στο κράτος δικαίου» υποστήριξε.

«Δεν λύνουν τα πραγματικά προβλήματα. Είναι καλοί στο μάρκετινγκ» παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας: «Ευτυχώς, τώρα είμαστε καλοί στο μάρκετινγκ και εμείς».

Δείτε το βίντεο: