Δέκα μέρες πριν από την έναρξη των playoffs του NBA και άπαντες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον Γιάννη Αντεντοκούνμπο και στο πότε εκείνος θα μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα που αποκόμισε στη γάμπα.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως θα χάσει τα τρία τελευταία ματς της regular season. ο Αντετοκούνμπο στο χθεσινό παιχνίδι του Μιλγουόκι, στο Fiserv Forum, φορούσε προστατευτική μπότα ώστε να ελαχιστοποιήσει την καταπόνηση στο αριστερό του πόδι.

Οι ρεπόρτερ των Μπακς ρώτησαν τον Ντοκ Ρίβερς και εκείνος τους είπε πριν από τον αγώνα τα εξής:

«Υπάρχει ανακούφιση μετά από τη διάγνωση. Το να μην τον έχουμε στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου δεν είναι σπουδαίο, ωστόσο υπάρχει ανακούφιση. Δεν υπάρχει όμως χρονοδιάγραμμα ή κάτι τέτοιο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα για να δουλέψει μαζί του. Και δεν υπάρχει κάποιος που δουλεύει περισσότερο από εκείνον, το ξέρουμε αυτό. Θα επιστρέψει όταν μπορεί να επιστρέψει. Το πότε, θα το μάθουμε στην πορεία», είπε ο έμπειρος προπονητής.

«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος για τα playoffs, θέλω να πω, δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος, απλώς ελπίζω ότι θα τα καταφέρει. Αμφιβάλλω αν θα ταξιδέψει μαζί μας, αν και έρχεται πολύς κόσμος στα εκτός έδρας παιχνίδια οπότε δεν νομίζω ότι θα χαλάσει η αποθεραπεία του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει βαθμός στη σοβαρότητα του τραυματισμού του. Επίσης, μιλάμε για τον Γιάννη, δεν είναι χαρούμενος, θέλει να παίζει κάθε βράδυ, κάθε λεπτό. Σιχαίνεται να βγαίνει. Πολλοί σαν εκείνον κάνουν αυτό που αγαπούν και αυτό που τους δίνει χαρά, οπότε όταν τους το παίρνεις, τους επηρεάζει» πρόσθεσε ο Ρίβερς.