Να διαπιστώσουν αν η διπλή δολοφονία μητέρας και γιου συνδέεται με κάποια εγκληματική ενέργεια ή πρόκειται για μια οικογενειακή διαμάχη θα επιχειρήσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση, η οποία έγινε γνωστή το βράδυ της Τετάρτης.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη, έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία που θα πρέπει να αναλυθούν ώστε να μπορέσουν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Τα δύο άτομα, η 60χρονη γυναίκα και ο 36χρονος γιος εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα τραύματα ήταν από το ίδιο πυροβόλο όπλο, κάτι που θα διαπιστωθεί από τη νεκροψία που θα γίνει.

Η καραμπίνα και οι πυροβολισμοί

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μια καραμπίνα στο σπίτι, η οποία και μεταφέρθηκε στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να ερευνηθεί αν τη χρησιμοποίησε νωρίτερα από κάποιο από τα θύματα.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε προβληματισμό στους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι η καραμπίνα βρέθηκε σε άλλο χώρο από αυτούς που εντοπίστηκαν τα δύο πτώματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, γείτονες ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι πριν από μερικές ημέρες είχαν ακούσει θορύβους που έμοιαζαν με πυροβολισμούς, χωρίς να ειδοποιήσει κανείς τις Αρχές.

Η ανοιχτή πόρτα

Αν και η Ελληνική Αστυνομία κινητοποίησε κλειδαρά, καθώς η κύρια πόρτα της οικίας ήταν κλειδωμένη, η πίσω πόρτα του σπιτιού –στο χώρο της κουζίνας- ήταν ανοιχτή.

Παράλληλα, ο χώρος ήταν ακατάστατος, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισήλθε κάποιος στο χώρο για να κλέψει και να βρήκε μητέρα και γιο στο σπίτι.

Γείτονες των δολοφονηθέντων είπαν ότι είδαν για τελευταία φορά τον 36χρονο και τη μητέρα του την προηγουμένη Πέμπτη, όμως είχαν αποδώσει την απουσία τους σε τυχαίο γεγονός.