Θεωρείται το πιο επικίνδυνο αντικείμενο στη Γη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για ένα τόσο επικίνδυνο αντικείμενο, όπου ακόμα και 30 δευτερόλεπτα έκθεσης του ανθρώπου σε αυτό, είναι ικανά να προκαλέσουν κυτταρική αιμορραγία και συνεπώς τον θάνατο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πρόκειται για το «Πόδι του Ελέφαντα» κι όπως πολλοί μπορεί να έχετε φανταστεί έχει σχέση με την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ, η οποία εκτυλίχθηκε πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ωστόσο ακόμα και σήμερα βλέπουμε τις καταστροφικές συνέπειές της.

Oπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό Nautilus, η ανθρώπινη επαφή με το «Πόδι του Ελέφαντα» ακόμα κι αυτή είναι μόλις για 30 δευτερόλεπτα μπορεί να προκαλέσει, όπως αναφέρεται παραπάνω, κυτταρική αιμορραγία και κατά συνέπεια έναν βασανιστήριο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο.

Αν, για κάποιο λόγο, κάποιος μείνει στον ίδιο χώρο με το «Πόδι του Ελέφαντα» για κάτι παραπάνω από τέσσερα λεπτά, τα συμπτώματα κλιμακώνονται και περιλαμβάνουν εμετό, διάρροια και πυρετό.

Αρκούν μόλις 300 δευτερόλεπτα έκθεσης του ανθρώπου στο «Πόδι του Ελέφαντα» για να επιφέρουν τον θάνατο σε μόλις δύο μέρες.

Τι είναι το «Πόδι του Ελέφαντα»

Με μήκος δύο μέτρα, το «Πόδι του Ελέφαντα» στο εσωτερικό της Μονάδας 4, αποτελείται από σκυρόδεμα, άμμο και λιωμένα πυρηνικά καύσιμα και αποτελεί μια τρομακτική υπενθύμιση των καταστροφικών συνεπειών της έκρηξης στο Τσερνομπίλ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους επιστήμονες, το τρομακτικό αντικείμενο που βρέθηκε στο υπόγειο φέρεται θα παραμένει επικίνδυνα ραδιενεργό για δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Wikimedia Commons