Ανέκρουσε πρύμναν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο οποίος σχολίασε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας πως «αν τον παρακολουθούσαν για εθνικούς λόγους, καλά του έκαναν!».

Με δήλωσή του, ο κ. Παρασκευαΐδης, που έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα στο κόμμα του μέχρι τώρα, αναφέρει πως ουδέποτε υποστήριξε ότι υφίστανται λόιγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση» που γίνεται «εκ του πονηρού».

Εν πάσει περιπτώσει, ωστόσο… απολογείται, όπως αναφέρει.

«Προς αποφυγή κάθε ‘ερμηνείας’ ή ‘παρανόησης’, επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε υποστήριξα ότι υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Η διαστρέβλωση μιας απάντησής μου σε υποθετική ερώτηση γίνεται εκ του πονηρού και με μοναδικό σκοπό να συνεχίσει ο κύκλος λασπολογίας και χυδαιότητας εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση απολογούμαι», σημειώνει ο κ. Παρασκευαΐδης.

«Η κυβέρνηση να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ»

Προσθέτει, μάλιστα, ότι «η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από το παρακράτος του Μαξίμου ήταν παράνομη, εξ ου και η μεθοδική συγκάλυψη, που ακολούθησε η κυβέρνηση στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών με την επίκληση του ‘απορρήτου’ από όλους του πρωταγωνιστές, που ακόμη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης».

«Υπενθυμίζω, άλλωστε, τη δημόσια ομολογία του κ. Μητσοτάκη στο debate στις 10/05/2023 μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών, ο οποίος δήλωσε επί λέξει: ‘ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης’», επισημαίνει ο βουλευτής.

Για να καταλήξει πως «αντί στην κυβέρνηση να αναζητούν υπόνοιες πίσω από τις λέξεις, ας συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ και ας σταματήσουν να εμποδίζουν τις διαδικασίες να ενημερωθεί άμεσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους της παρακολούθησής του, όπως δικαιούται τόσο ο ίδιος όσο και κάθε πολίτης στη θέση του».