Οι χώρες καταγωγής -και όχι μόνο- των ακτιβιστών της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen που δολοφονήθηκαν από τον Ισραηλινό στρατό την 1η Απριλίου εκφράζουν την αγανάκτησή τους και ζητούν εξηγήσεις. Εάν ήταν όμως Παλαιστίνιοι οι νεκροί τι θα γινόταν;

Σε ένα επεισόδιο podcast των New York Times στις 4 Απριλίου σχετικά με τη δολοφονία των 7 ακτιβιστών, ένας ανταποκριτής του Ισραήλ έδωσε μια απάντηση συζητώντας με συνάδελφό του στην εκπομπή:

«Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι θα κάναμε αυτή τη συζήτηση αν είχε σκοτωθεί μια ομάδα Παλαιστινίων εργαζομένων στην ανθρωπιστική βοήθεια».

Προκαλεί αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι δύο δημοσιογράφοι των New York Times να δηλώνουν απροκάλυπτα ότι οι θάνατοι Παλαιστινίων δεν είναι άξιοι για να αναφερθούν στις ειδήσεις.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Άνταμ Ρασγκόν είπε:

«Νομίζω ότι έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη ομάδα [World Central Kitchen]. Αυτή είναι μια ομάδα που διευθύνεται από έναν διάσημο σεφ, πολύ υψηλού προφίλ, ο οποίος έχει πάει σε όλο τον κόσμο σε εμπόλεμες ζώνες, περιοχές καταστροφών, για να προσφέρει επισιτιστική βοήθεια. Και πιστεύω επίσης ότι έχει να κάνει με τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ξένοι εργάτες βοήθειας από τη Δύση. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι θα κάναμε αυτή τη συζήτηση αν είχε σκοτωθεί μια ομάδα Παλαιστινίων εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας».

Είναι γεγονός ότι πολλοί στις ΗΠΑ έχουν ασκήσει κριτική σε αμερικανικά ΜΜΕ για το γεγονός ότι οι ζωές των Παλαιστινίων υποβαθμίζονται συστηματικά στα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα των ΗΠΑ.