Συνεχίζει και σήμερα την περιοδεία στην Κρήτη ο Στέφανος Κασσελάκης. Πριν λίγο βρέθηκε στο νοσοκομείο Σητείας (φωτογραφία πάνω από ertnews) το οποίο όπως και τα περισσότερα νοσοκομεία του νησιού, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τον υποδέχθηκαν πολίτες και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ συγκινητική ήταν η παραίνεση του 90χρονου Σητειακού αγωνιστή της Αριστεράς,  Αμπουλέρη Δημήτρη προς τον Στέφανο Κασσελάκη «πρόεδρε κράτα το τιμόνι γερά». Ο ίδιος μίλησε με εμφανή συγκίνηση για τους αγώνες τις αριστεράς, τις εκτελέσεις και τις προσπάθειες που έκαναν για να σωθεί κόσμος.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης υποσχέθηκε ότι θα δώσει τη μάχη για δικαιοσύνη, δημοκρατία και ένα καινούργιο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα.

Προτεραιότητα η επένδυση στη δημόσια υγεία

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι  η επένδυση στη δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα, και υπογράμμισε πως «η τοπική κοινωνία με τη γενναιοδωρία της, οι γιατροί και οι νοσηλευτές με το φιλότιμο τους κρατούν ανοιχτό αυτό το νοσοκομείο».

Συμπλήρωσε ότι «δεν  είναι δυνατόν να μην έχει αναισθησιολόγο, παθολόγο και παιδίατρο» όπως επίσης ότι «δεν είναι δυνατόν να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για εφημερίες, όποτε αυτές χρειαστούν». Όπως είπε, «επιτέλους, πρέπει να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι αν δεν επενδύεις στη δημόσια υγεία, πολύ απλά φτωχοποιείς τον Έλληνα πολίτη, τον πιο αδύναμο πολίτη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε ότι και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, «που έχει νησιωτικότητα και ορεινότητα ταυτόχρονα», επιβάλλεται να «στηριχθούν και να συνεχίσουν να υπάρχουν τα νοσοκομεία της περιοχής». «Ένα νοσοκομείο που αγκομαχά να παρέχει τις βασικές υπηρεσίες προφανώς αποδεικνύει την εκτίμηση που έχει η Ν.Δ. στην ανθρώπινη ζωή» συμπλήρωσε ο κ. Κασσελάκης, που ζήτησε «πράξεις και όχι λόγια».