Τρίποντο «χρυσάφι» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έφυγε με το «διπλό» από την Θεσσαλονίκη και παραμένει σε τροχιά τίτλου. Οι πράσινοι επικράτησαν με 2-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 4η αγωνιστική των play-offs και ανέβηκαν στην τρίτη θέση, περιμένοντας την εξέλιξη στο ντέρμπι των Δικεφάλων.

Με το γκολ του Σπόραρ και το αυτογκόλ του Μπράμπετς στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στα play-offs και έφτασαν τους 65 βαθμούς.

Στην 5η θέση οι κίτρινοι, οι οποίοι δεν έχουν ουσιαστικά, κίνητρο αφού δεν προλαβαίνουν να πάρουν ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» από το πρωτάθλημα.

Δυνατό ξεκίνημα με αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν

Το ματς ξεκίνησε δυνατά με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές καλές στιγμές στο πρώτο 20λεπτο. Στο 12’ ο Μορόν σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ιωαννίδης μετά από ατομική προσπάθεια, πάτησε την αντίπαλη περιοχή, όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας έκανε το μακρινό σουτ με τον Κουέστα να μην ανησυχεί ιδιαίτερα. Στο 17’ οι γηπεδούχοι, απείλησαν ξανά με τον Μορόν, την προβολή του οποίοι απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κουέστα μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Ιωαννίδη, για να κλείσει αυτό το… τρελό πρώτο διάστημα του ματς.

Μετα το πρώτο μισάωρο, οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που απείλησαν περισσότερο. Μάλιστα, τρεις προσπάθειες ήταν εντός στόχου, με το φάουλ του Φαμπιάνο Λέισμαν (33’), την υπέροχη ατομική ενέργεια του Μορόν (35’) και το πλασέ του Φράνκο Φεράρι (40’) να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του Ντραγκόφσκι.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κύλησαν σε πιο χαμηλό τέμπο. Ο Άρης είχε μεν προϋποθέσεις για αντεπίθεση, αλλά τα χαλούσε στην τελική πάσα ενώ ο Τερίμ έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του περνώντας στο ματς τον Σπόραρ. Ο Σλοβένος δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή στη σέντρα-σουτ του Γιώργου Βαγιαννίδη στο 61’, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Ο Μπράμπετς έκανε το λάθος, ο Μπερνάρ έκλεψε και άνοιξε στον χώρο για τον Σπόραρ που με υπέροχο πλασέ έκανε το 0-1.

«Άνευρη» αντίδραση από τον Άρη και 0-2

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο δεν δημιούργησαν πολλές στιγμές. Ο Γέντβαϊ έσωσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ, στη σπουδαιότερη ευκαιρία του Άρη, για να έρθει στις καθυστερήσεις το 0-2.

Σε αντεπίθεση κι έπειτα από σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Τζούρισιτς σούταρε, ο Κουέστα απέκρουσε, αλλά ο Μπράμπετς, με τη φόρα που ερχόταν, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Νίκη μεγάλης σημασίας για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο για τη βαθμολογία της Super League, αλλά και πνευματικά, μιας και ο Άρης θα είναι αντίπαλος του «τριφυλλιού» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 18 Μαΐου.

Οι συνθέσεις:

ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό (59’ Βερστράτε), Νταρίντα (73’ Τζούρασεκ), Μάνου Γκαρθία (73’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (73’ Ανσαριφάρντ), Μορόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (77’ Μλαντένοβιτς), Ιωαννίδης (90’+1’ Βέρμπιτς), Μπακασέτας (88’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (77’ Τζούρισιτς), Τσέριν, Γέντβαϊ, Παλάσιος (46’ Σπόραρ), Αράο, Ακαϊντίν.