Πυρά κατά της προέδρου -και εκ νέου υποψήφιας- της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν με αφορμή την παρουσία της στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο «Euractiv».

Όπως τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, «είναι απολύτως σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσδεμένος στο πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο αυταρχικό Νατοϊκό κομμάτι της ευρωπαϊκής ηγεσίας».

Ακολούθως πρόσθεσε πως «η αντιθεσμική συμπεριφορά της προέδρου της Κομισιόν που λειτουργεί ως κομματάρχης στην υπηρεσία του κ. Μητσοτάκη είναι ένας λόγος παραπάνω για να αποδοκιμαστεί στην κάλπη ο ίδιος και η ΝΔ».

Χαρίτσης: Η ΑΔΑΕ πρέπει να προχωρήσει στα δέοντα μετά την απόφαση του ΣτΕ

Η ΑΔΑΕ πρέπει να πράξει τα δέοντα επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής του Νίκου Ανδρουλάκη για τον νόμο με βάση τον οποίο δεν τον ενημέρωναν για τον λόγο της παρακολούθησής του.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης στο «Euractiv», «το ΣτΕ επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε το 2021 στη Βουλή, παραβίασε το σύνταγμα και το έκανε εν γνώσει της».

Ακολούθως ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς πρόσθεσε «και μάλιστα γνωρίζοντας ότι παραβιάζει το σύνταγμα προχώρησε στην πραξικοπηματική αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ για να καλύψει τα ίχνη της».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε πως «είναι ένα ακόμα επεισόδιο στη μακρά πορεία της παραβίασης κάθε έννοιας κράτους δικαίου στη χώρα μας από την κυβέρνηση. Ειδικά στην υπόθεση των υποκλοπών που προσβάλλει κάθε έννοια δικαιοσύνης στη χώρα μας».

Καταληκτικά ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς είπε ότι «από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μετά από αυτή την απόφαση του ΣτΕ η ΑΔΑΕ πρέπει να προχωρήσει στα δέοντα και φυσικά στην ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την παρακολούθηση του».