Ηταν ένας αληθινός οδοστρωτήρας ο Φώτης Ιωαννίδης απέναντι στην ΑΕΚ. Με ασύνορο πάθος, ένταση στο παιχνίδι, ένας καπετάνιος και οδηγός του Παναθηναϊκού σε μια νίκη που τον βάζει ξανά στο γκρουπ των διεκδικητών του τίτλου. Δεν ήταν μόνο το γκολ, ένα …μυτάκι απέναντι στον Αθανασιάδη που φανέρωσε υψηλή αυτοπεποίθηση και ποιότητα στο «τελειωτικό χτύπημα».

Η όλη απόδοση του διεθνούς κυνηγού άρεσε και μάλιστα απέναντι στο αποτελούμενο από τους Βίντα και Μουκουντί αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ. Γιατί ας είμαστε ρεαλιστές, η κεντρική οπισθοφυλακή του Αλμέιδα στην καλή της ημέρα θεωρείται όντως αξιόπιστη. Ο Βίντα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον Ιωαννίδη.

Ο δε Μουκουντί, αυτός ο μπακ με τα πλούσια σωματικά προσόντα , λες και δεν …έβλεπε τον σέντερ φορ, τον πλέον βελτιωμένο παίκτη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Μα, όχι ακριβώς «βελτιωμένο παίκτη», αλλά έναν πλήρη ποδοσφαιριστή ικανό για κάτι σπουδαίο στην επόμενη ημέρα της καριέρας του.

Οι… μνηστήρες και ο Παναθηναϊκός

Ηδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Παναθηναϊκός σχεδιάζει να αναπροσαρμόσει το συμβόλαιο του Φώτη Ιωαννίδη, να του προσφέρει πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και άρα να τον κρατήσει κοντά του έως το καλοκαίρι του 2028. Ο παίκτης στην ηλικία των 24 ετών έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Το ζητούμενο, εδώ , σχετίζεται με τι ακριβώς θα συμβεί.

Γιατί εκτός από τους κατά καιρούς «κατασκόπους» που εμφανίζονται στη Λεωφόρο προκειμένου να δούν από κοντά «τι ψάρια πιάνει ο επιθετικός», το βράδυ της Τετάρτης στην πράσινη έδρα, σύμφωνα με πηγές, βρέθηκε και μια δόξα της Ρεάλ Μαδρίτης: ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο! Ναι, ο άλλοτε παίκτης-θρύλος της Βασίλισσας, οι άνθρωπος που πέρασε από όλα τα πόστα στο Μπερναμπέου και αυτός που έχει λόγο για πολλά ζητήματα που σχετίζονται με την ομάδα.

Μίλησε με στελέχη του Παναθηναϊκού , ακόμη και με τα πλέον υψηλόβαθμα. Τα πολύ υψηλόβαθμα. Αραγε, το σκηνικό αυτό και η παραμονή του σε σουίτα του ΠΑΟ, έχει κάποια σημασία; Ποιόν και τι ακριβώς τσέκαρε ο Μπουτραγκένιο;