Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξαιτίας της πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους 15  άτομα και ακόμα 12 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 7 σοβαρά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε έπειτα από έκρηξη κοντά στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου και τα 23 άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο εγκλωβίστηκαν.

Το νυχτερινό κέντρο ήταν κλειστό λόγω του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή της Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται πως εκτιμάται ότι η φωτιά ότι προκλήθηκε κατά τη διάρκεια ανακαίνισης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, σημειώθηκε έκρηξη κοντά στη σκηνή κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης νυχτερινού κέντρου, το οποίο ήταν κλειστό λόγω του Ραμαζανιού.

Στη δήλωση της δημοτικής αρχής της Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται ότι πυρκαγιά ξέσπασε λόγω ανακαίνισης στο κέντρο διασκέδασης που λειτουργεί στον μείον 1ο και μείον 2ο όροφο του 16ορόφου κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Gündoğdu στην περιοχή Gayrettepe, στις 12.47.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι στο σημείο έσπευσαν πολλές πυροσβέστες και ιατρικά συνεργεία μετά από ειδοποίηση και πρόσθεσε: «8 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά και συνολικά 15 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 6 σοβαρά. Οι τραυματίες νοσηλεύονται μεταφέρθηκε σε νοσοκομεία της περιοχής».

Ξεκίνησε έρευνα η κυβέρνηση

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τη φωτιά.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον υπουργό Εσωτερικών και έλαβε πληροφορίες για τη φωτιά.

Κάνοντας δήλωση για το περιστατικό, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιούλ δήλωσε: «Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι σαφή. Υπήρχε μια ανακαίνιση σε εξέλιξη. Αυτοί που έχασαν τη ζωή τους εργάζονταν για την ανακαίνιση».

«Δεν γνωρίζουμε την αιτία της πυρκαγιάς. Οι τραυματίες και οι νεκροί είναι άνθρωποι που εργάζονται για την ανακαίνιση του νυχτερινού κέντρου. Το νυχτερινό κέντρο έχει άδεια που ελήφθη το 1987 και η άδεια ανανεώθηκε το 2018. Ένας χώρος που χρησιμοποιείται ως κλαμπ στο υπόγειο του κτιρίου ανακαινιζόταν. Εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης» συμπλήρωσε.