Η σοκαριστική αποκάλυψη που έκανε η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο φέρεται να έγινε εσπευσμένα για να προλάβουν τη διαρροή της είδησης στα media.

Ήταν στις 22 Μαρτίου που η Κέιτ Μίντλετον με ένα συγκινητικό βιντεοσκοπημένο μήνυμά της αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Μια καλά πληροφορομένη πηγή που επικαλείται η MailOnline αποκάλυψε ότι η χρονική στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα το βιντεοσκοπημένο μήνυμά της σχετίζονται με το γεγονός πως κάποιος γνώριζε για την κατάσταση της υγείας της.

Το παλάτι του Κένσινγκτον είχε γίνει λήπτης μηνυμάτων για τη διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον με αποτέλεσμα να μην αφήνει πολλά περιθώρια στην πριγκίπισσα της Ουαλίας από το να δημοσιοποιήσει την κατάστασή της.

Δεν είναι σαφές εάν η διαρροή προήλθε από την κλινική του Λονδίνου όπου η πριγκίπισσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο ή από κάπου αλλού.

Μετά από εβδομάδες εικασιών για την πριγκίπισσα της Ουαλίας σχετικά με την υγεία και την ευημερία της, η Κέιτ Μίντλετον μίλησε ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο, αποκαλύπτοντας πως υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες.

Η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον μίλησε με τη φωνή της να «σπάει» για το τεράστιο σοκ μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο και τους απίστευτα δύσκολους μήνες που βίωσε η οικογένειά της.

Δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής η μορφή του καρκίνου από τον οποίο πάσχει, με την Κέιτ Μίντλετον να έχει θετικές σκέψεις για την ανάρρωσή της και να είναι σε καλή διάθεση, περιγράφοντας πως είναι καλά και δυναμώνει κάθε μέρα.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έχουν επικεντρωθεί στα τρία τους παιδιά, αφιερώνοντας χρόνο για να μοιραστούν με ευαισθησία την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας με τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις.

Συγκινημένη η Κέιτ Μίντλετον

Ο βασιλιάς Κάρολος, που διαγνώστηκε επίσης με καρκίνο τον Φεβρουάριο, λέγεται ότι είναι περήφανος για την αγαπημένη του νύφη για το θάρρος της να μιλήσει για τη θεραπεία της και παρέμεινε σε στενή επαφή μαζί της τις τελευταίες εβδομάδες.

Η βασίλισσα Καμίλα είπε το περασμένο Σαββατοκύριακο πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι ενθουσιασμένη από την υποστήριξη του κοινού όταν συνάντησε δύο αδερφές που κρατούσαν μηνύματα «στείλτε την αγάπη μας στην Κέιτ».

Ενώ ο βασιλιάς Κάρολος έκανε ένα διάλειμμα από τα δημόσια καθήκοντά του καθώς συνεχίζει να υποβάλλεται στη θεραπεία του, εξακολουθεί να εκτελεί επίσημα καθήκοντα από το παλάτι.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του αφού τα παιδιά του επιστρέψουν στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Συνεχίζει να ισορροπεί ανάμεσα στη στήριξη της Κέιτ Μίντλετον και της οικογένειάς του και στα επίσημα καθήκοντά του, όπως έκανε και μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η θεραπεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, αλλά είναι κατανοητό πως μπορεί να επιθυμεί να δώσει το παρών σε εκδηλώσεις όποτε και όταν αισθάνεται ικανή, σύμφωνα πάντα με τις ιατρικές συμβουλές.