Μια από τις πιο διάσημες σιαμαίες παντρεύτηκε κρυφά πριν από τρία χρόνια. Η Abby Hensel, 34 ετών, από τη Μινεσότα, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Josh Bowling, 33 ετών, νοσηλευτή και βετεράνο του στρατού το 2021, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία που εξασφάλισε το TODAY.

Η Abby και η αδελφή της, Brittany, πιστεύεται ότι είναι από τις ελάχιστες σιαμαίες στην ιστορία που επιβίωσαν και έγιναν διάσημες μέσω εκπομπών και ντοκιμαντέρ ενώ σημαντικές στιγμές της ζωής τους, όπως η αποφοίτησή τους από το σχολείο ή το πανεπιστήμιο και αργότερα οι προσπάθειες τους για να βρουν δουλειά, έχουν καταγραφεί σε ρεπορτάζ καθώς το ενδιαφέρον ήταν πάντοτε πολύ μεγάλο για την εξέλιξή τους.

Οι σιαμαίες δίδυμες έχουν τον ίδιο κορμό αλλά δύο καρδιές, τέσσερις πνεύμονες, δύο οισοφάγους, δύο στομάχια και από τη μέση και κάτω όλα τα υπόλοιπα όργανά τους, το έντερο, η ουροδόχος κύστη, τα αναπαραγωγικά όργανα, είναι κοινά.

Σε ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε όταν τα κορίτσια ήταν έφηβες, η μητέρα τους είχε πει ότι θα ήθελαν να κάνουν δικά τους παιδιά μια μέρα, εξηγώντας: «Αυτό είναι πιθανότατα κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει επειδή αυτά τα όργανα λειτουργούν και για τις δύο».

«Οι άνθρωποι ήταν περίεργοι για εμάς από τότε που γεννηθήκαμε, για προφανείς λόγους» είχαν πει παλιότερα στο ABC News. «Αλλά οι γονείς μας δεν μας άφησαν ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι θέλαμε «.

Σε μια συνέντευξη του 2001 στο περιοδικό Time, ο πατέρας των διδύμων είχε πει ότι οι κόρες του ρωτούσαν ήδη από τότε αν θα μπορούσαν να βρουν συζύγους μια μέρα.

Γνωρίζοντας ότι και άλλοι σιαμαίοι δίδυμοι έχουν παντρευτεί, εξήγησε, γιατί όχι; «Είναι όμορφα κορίτσια. Είναι πνευματώδεις. Έχουν τα πάντα, η μόνη διαφορά είναι ότι είναι μαζί», είχε προσθέσει.

Ο γάμος της Abby έγινε το 2021

Στο λογαριασμό τους στο TikTok δημοσιεύτηκε πρόσφατα ένα κλιπ που δείχνει την ημέρα του γάμου της Abby – και στο Facebook μια φωτογραφία του ευτυχισμένου ζευγαριού.

Για την τελετή, η οποία, όπως αποκάλυψαν τα αρχεία, έλαβε χώρα το 2021, οι δίδυμες φόρεσαν ένα αμάνικο νυφικό με λεπτομέρειες από δαντέλα, ενώ ο γαμπρός φορούσε ένα γκρι κοστούμι.

Οι σιαμαίες είναι δασκάλες σε δημοτικό σχολείο και ζουν στη Μινεσότα, όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Για πρώτη φορά έγιναν γνωστές το 1996, όταν εμφανίστηκαν στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ καθώς και στο εξώφυλλο του περιοδικού Life.

Όταν οι σιαμαίες γεννήθηκαν στις 7 Μαρτίου 1990 στη Μινεσότα, οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς τους, Πάτι και Μάικ, πως ήταν απίθανο να έβγαζαν τη νύχτα. Αλλά αυτή η πρόβλεψη επρόκειτο να αποδειχθεί λανθασμένη.

Εξέπληξαν τους γιατρούς με τον εκπληκτικό συντονισμό τους ενώ έπαιζαν πιάνο και αθλούνταν. Καθένας τους έχει τον έλεγχο της μιας πλευράς του σώματος, με την Abby να ελέγχει τη δεξιά πλευρά και την Brittany την αριστερή, σύμφωνα με το BBC.

Σε ηλικία 16 ετών πέρασαν τις εξετάσεις οδήγησης, με τη μητέρα τους, τότε, να παραδέχεται ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα. «Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε εάν τις σταματούσαν για υπερβολική ταχύτητα. Θα έπαιρναν και οι δύο κλήση ή μόνον η Abby, επειδή το πόδι της ήταν στο γκάζι;».

Αν και οι σιαμαίες μοιράζονται πολλά όργανα, βιώνουν ξεχωριστή πείνα και ξεχωριστές ορμές για ούρηση και ύπνο. Το νευρικό τους σύστημα είναι επίσης ξεχωριστό, σύμφωνα με το Time.

@abbyandbrittanyhensel #HolidayOREOke ♬ Thong Song – Glee Cast

Το δημοσίευμα εξηγεί πως αν η Abby γαργαλιέται στο πλάι της, η Brittany δεν μπορεί να το νιώσει (εκτός από ένα στενό σημείο στην πλάτη τους όπου φαίνεται να μοιράζονται την αίσθηση).

Ωστόσο, οι γονείς τους δεν σκέφτηκαν ούτε μία φορά να χωρίσουν τα σιαμαία, λόγω του κινδύνου να πεθάνουν και τα δύο ή να μείνουν με σοβαρές αναπηρίες, που θα έθεταν σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής τους.

Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, ενωμένοι σε ένα σώμα

Όσο μεγάλωναν, όπως πολλά σιαμαία, είχαν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και προτιμήσεις.

Η Abby, η ζωηρή και πεισματάρα, ήθελε χυμό πορτοκάλι για πρωινό, ενώ η Brittany, η πλακατζού της οικογένειας, έπινε μόνο γάλα.

Μιλώντας παλαιότερα, η Brittany είχε δηλώσει: «Πιστέψτε με, είμαστε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι».

Η μητέρα της, Πάτι, δεν γνώριζε ότι κυοφορούσε σιαμαία μέχρι τη στιγμή της γέννησής τους. «Ο παιδίατρος είπε ότι τα μωρά ήταν μαζί και πως είχαν δύο κεφάλια» είχε πει το 2006. «Ήταν ωμός, αλλά απόλυτα ακριβής. Από την πρώτη στιγμή που τα είδαμε, νομίζαμε ότι ήταν πανέμορφα» πρόσθεσε.

Οι σιαμαίες, στη βρεφική ηλικία, υποβλήθηκαν σε επέμβαση για να αφαιρεθεί ένα τρίτο, μη ανεπτυγμένο χέρι από το στήθος τους, ενώ σε ηλικία 12 ετών μπήκαν ξανά στο χειρουργείο για να διορθωθεί η σκολίωση και να διευρυνθεί η θωρακική τους κοιλότητα, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές αναπνευστικές δυσκολίες.