Τουλάχιστον 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με προσωρινό επίσημο απολογισμό που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

Ο τραγικός απολογισμός

Ο προηγούμενος απολογισμός του ρωσικού υπουργείου Υγείας έκανε λόγο για 140 νεκρούς, στους οποίους προστέθηκαν ακόμη τρεις μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (27/03), αυξάνοντας τον αριθμό σε 143 τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, 80 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών. Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε.

Την ίδια ώρα, ένας ρωσικό ενημερωτικό μέσο που έχει καλές επαφές με τις υπηρεσίες ασφαλείας και επιβολής του νόμου της Ρωσίας, έγραψε σήμερα ότι τουλάχιστον 95 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα.

Μάλιστα, δεκάδες άνθρωποι ζητούν βοήθεια μέσω των social media για να βρουν τους αγνοούμενους συγγενείς τους, οι οποίοι πιθανόν υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, το Κρεμλίνο θεωρεί πως για το μακελειό ευθύνονται ισλαμιστές τρομοκράτες που συνδέονται κατά κάποιον τρόπο με την Ουκρανία ή με συμμάχους της στη Δύση, χωρίς να έχουν παρουσιάσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Οι ρωσικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Τατζικιστάν.

Αυτοί είναι οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα