Πικρός αποκλεισμός της εθνικής ομάδας από το EURO. Από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη από την Ελλάδα, μια Ελλάδα όμως που ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Υπήρχε μια χρυσή ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα σε δύο ομάδες, το Καζακστάν και τη Γεωργία που είναι πολύ χαμηλότερα στο ranking. Αρκούσαν δύο νίκες όχι απέναντι σε μεγαθήρια για να επιστρέψει η Ελλάδα σε EURO μετά από 12 χρόνια. Και αυτή η αποτυχία αναμένεται να φέρει εξελίξεις στην Εθνική. Με τον Γκουστάβο Πογέτ πλέον να είναι με το 1,5 πόδι εκτός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Το συμβόλαιο του ουρουγουανού προπονητή έτσι κι αλλιώς ολοκληρώνεται, αλλά αν ερχόταν η πρόκριση θα ήταν σχεδόν δεδομένο πως θα ανανεωνόταν τουλάχιστον για μερικούς μήνες. Πλέον θα θεωρηθεί τεράστια έκπληξη να μείνει στον πάγκο ο Γκουστάβο Πογέτ.

Πλέον για την Εθνική οι επόμενες επίσημες υποχρεώσεις θα έρθουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όταν και θα επιστρέψει στα παιχνίδια του Nations League, όπου η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη δεύτερη κατηγορία και έχει κληρωθεί σε όμιλο με Αγγλία, Ιρλανδία και Φινλανδία.

Πρώτη επίσημη υποχρέωση είναι στις 7 Σεπτεμβρίου του 2024 απέναντι στη Φινλανδία, σε μία ταχύτατη διαδικασία 6 αγωνιστικών που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, αυτή θα ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου του 2025 και θα ολοκληρωθεί ένα χρόνο μετά, στις 31 Μαρτίου του 2026, αν και προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την κλήρωση της προκριματικής φάσης για την ευρωπαϊκή ζώνη.