Μετά την εφημερίδα «Record», ο πορτογάλος ρεπόρτερ του πόρταλ UOL Esporte και του σοβαρού ειδησεογραφικού πρακτορείου CNN Portugal, Μπρούνο Αντράντε, μοιράστηκε τις πληροφορίες του για τον Ιωαννίδη, μέσω της πλατφόρμας Χ, λέγοντας πως το Τριφύλλι κοστολογεί τον Ιωαννίδη στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Τα 15 εκατομμύρια ευρώ είναι το εφάπαξ ποσό με τη συμφωνία και τα άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ αφορούν μπόνους αποδοτικότητας για τα γκολ που θα σκοράρει ο 24χρονος στράικερ. Σειρά πήρε η «A Bola», η οποία σε χθεσινό της δημοσίευμα επιβεβαιώνει την πληροφορία του Μπρούνο Αντράντε σχετικά με τα 20 εκατομμύρια ευρώ που απαιτεί ο Παναθηναϊκός για να παραχωρήσει τον Φώτη Ιωαννίδη.

«Με το σενάριο της αποχώρησης του Γκιοκέρες να αναδύεται με κάθε γκολ που σκοράρει ο Σουηδός, η διοίκηση της Σπόρτινγκ παίρνει προφυλάξεις και έχει ήδη εναλλακτικές στο χαρτοφυλάκιό της.

Η λίστα δεν είναι μεγάλη, αλλά υπάρχει ένας προτιμώμενος στόχος που, περιέργως, κόστισε το ίδιο με τον Γκιοκέρες το περασμένο καλοκαίρι. Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι επιθετικός από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, όπως γνωρίζει η «A Bola», έβαλε την τιμή του Ελληνα στα 20 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα των Πορτογάλων.

Ο Μπέος κατά Σταύρου Μάνταλου

Σε ανάρτηση με αιχμές για τη διαιτησία και συγκεκριμένα για τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Σταύρο Μάνταλο, προχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος, που μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «χούντες με ημερομηνία λήξης». Ο ισχυρός άνδρας του Βόλου προσθέτει πως «η διαιτητική χούντα του Μάνταλου και όσων τον στηρίζουν από το παρασκήνιο, τελειώνει σύντομα» και απευθυνόμενος στους διαιτητές ενόψει της επανέναρξης των πλέι άουτ, τους καλεί να σφυρίζουν με γνώμονα την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό τους στις ομάδες. Ο Βόλος έχει παράπονα για την αντιμετώπισή του από τη διαιτησία στο πρωτάθλημα και αυτό ήταν ένα ακόμη ξέσπασμα του Μπέου το τελευταίο διάστημα.

Τιμώνται από το ΑΣΑΕΔ

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση απόψε στη Λέσχη των Αξιωματικών. Το ΑΣΑΕΔ τιμά βετεράνους του αθλητισμού, παίκτες που άφησαν το στίγμα τους στον χώρο και δη στο παρκέ του βόλεϊ. Οπως έμαθα, πρόκειται να βραβευθούν για την προσφορά τους οι Τάσος Κουμπλής, Νίκος Ηλιόπουλος και Μιχάλης Κολλιόπουλος (Λιμενικό), όπως επίσης και οι Γιώργος Δερμάτης, Μιχάλης Γεωργαντής και Στέφανος Πολύζος (Αστυνομία).

Ντουμπάι; Next year και… βλέπουμε

Είναι πολλά τα σενάρια, οι φήμες, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν σχετικά με την είσοδο ομάδας από το Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα. Στην κορυφαία μπασκετική λίγκα της Ευρώπης σκέφτονται την επέκταση στο Ντουμπάι, καθώς θα πρόκειται για μια συμφωνία που μάλλον θα συμφέρει όλες τις πλευρές. Αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν και πότε θα προχωρήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Αυτό τουλάχιστον ξεκαθάρισε χθες με δηλώσεις του ο Παούλιος Μοτιεγιούνας, ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, που είπε ότι το format και για την επόμενη Euroleague έχει… κλείσει. «Το Ντουμπάι είναι μια εξαιρετική πόλη και έχει ένα καταπληκτικό γήπεδο. Υπάρχει επιθυμία για συνεργασία και είσοδο ομάδας στην Euroleague, αλλά η απόφαση είναι δύσκολη. Μιλάμε για άλλη ήπειρο, άλλη κουλτούρα και τελείως διαφορετικά δεδομένα. Οι διαπραγματεύσεις παίρνουν χρόνο. Θα ψηφίσουν οι ομάδες-μέτοχοι, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη, αλλά πάμε βήμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπάρχει ρίσκο, θέλουμε να το ελαχιστοποιήσουμε, γι’ αυτό και η πρότασή μας είναι να πάμε σε κάτι… μικρότερο. Συζητάμε να μπει η ομάδα του Ντουμπάι αρχικά στο Eurocup και να δείξει εκεί την αξία της. Τη νέα σεζόν θα έχουμε το ίδιο format. Θέλουμε να δούμε τι θα γίνει με τις ρωσικές ομάδες, πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψουν και μετά βλέπουμε».