Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο οδηγός λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο για απόπειρα βιασμού σε βάρος επιβάτιδας στα Ανω Λιόσια.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε στην ανακρίτρια και αρνήθηκε την κατηγορία ισχυριζόμενος πως δεν αποπειράθηκε να βιάσει την επιβάτιδα όπως εκείνη έχει καταγγείλει.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ

Ανακοίνωση για το περιστατικό καταγγελίας στα Άνω Λιόσια από επιβάτιδα, σε βάρος οδηγού λεωφορείου, ο οποίος βάσει αυτής προσήχθη, εξέδωσε η ΟΣΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η υπόθεση βρίσκεται στην δικαιοδοσία Εισαγγελίας Πρωτοδικών που διεξάγει προκαταρκτική εξέταση, ωστόσο, η διοίκηση της Εταιρείας έχει κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού καλώντας τον σε εξηγήσεις.

«Η υπόθεση δεν βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. αλλά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που διεξάγει προκαταρκτική εξέταση, για την οποία η Εταιρεία δεν έχει και δεν μπορεί νομίμως να λάβει γνώση -όπως ενημερώθηκε αρμοδίως- ούτε για το περιεχόμενο της καταγγελίας, ούτε για την εξέλιξη της υπόθεσης. Συνεπώς, δεν μπορεί να παρέμβει καθ’ οιοδήποτε τρόπο. Ωστόσο, η διοίκηση της Εταιρείας έχει κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού καλώντας τον σε εξηγήσεις.»

Το χρονικό της υπόθεσης με την απόπειρα βιασμού

Σύμφωνα με όσα είπε η γυναίκα το περιστατικό συνέβη στον τερματικό σταθμό όταν ο 52χρονος οδηγός αποπειράθηκε να κάνει άσεμνες πράξεις και προχώρησε σε ανήθικες προτάσεις ενώ σοκάρει ότι προσπάθησε να βγάλει τα ρούχα της γυναίκας.

Η ίδια αντέδρασε, έβαλε τις φωνές και τότε εκείνος σταμάτησε. Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο οδηγός στη συνέχεια ξεκίνησε κανονικά το δρομολόγιο και την άφησε σε μια στάση.

Αμέσως μετά, η 53χρονη ενημέρωσε την αστυνομία. Ο οδηγός εντοπίστηκε και συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού.