Έτοιμος να δοκιμάσει για δεύτερη φορά τις πιθανότητες του για το Αμερικανικό όνειρο ο Έντι Ταβάρες.

Ο 31χρονος σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης και πιο επιδραστικός ψηλός της Euroleague τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να το έχει πάρει απόφαση για το καλοκαίρι. Ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με τη Βασίλισσα, και θέλει να επιχειρήσει να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

Ήταν εκεί τη σεζόν 2015-16 (Χοκς) αλλά και τη σεζόν 2016-17 (Ράπτορς, Καβαλίερς). Δεν κατάφερε όμως σε καμία περίπτωση να βρει έναν ρόλο. Κάπως έτσι μετακόμισε στη Μαδρίτη ο ύψους 2,21 σέντερ. Και έγινε ο καλύτερος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όλα τα δεδομένα

Τόσο καλός που προφανώς πλέον έχει τραβήξει με άλλο ενδιαφέρον τα βλέμματα από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ταβάρες μπορεί να γίνει «λαχνός» για τους Αμερικανούς στη μέση-εξαίρεση των 12,5 εκατ δολαρίων. Αρκεί φυσικά η ομάδα που θα τον επιλέξει να του εγγυηθεί μια δίκαιη ευκαιρία και χρόνο συμμετοχής. Δεν είναι παιδάκι άλλωστε ο Ταβάρες. Και δεν έχει χρόνο για… χάσιμο.

Παράλληλα ξέροντας καλά τι ακριβώς συμβαίνει με τους προηγούμενους MVP της Euroleague που επέλεξαν το ΝΒΑ (Μίσιτς, Βεζένκοφ) είναι σίγουρο πως δεν θα συζητήσει τίποτα δίχως… προαπαιτούμενο σε χρόνο συμμετοχής.

Θυμίζουμε ότι ανάμεσα στα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει για τον Ταβάρες και την επόμενη σεζόν, είναι και εκείνο που αφορά σε ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Εννοείτε όμως πως αν ο Ταβάρες θέλει να παίξει στην Αμερική αυτή η ιστορία δεν έχει καμία πιθανότητα.