Νέα περιπέτεια για την 19χρονη φοιτήτρια, στην Πάτρα που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα στα τέλη Φεβρουαρίου.  Ενώ η κατάστασή της παρουσίαζε βελτίωση, ξαφνικά επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς να αποφασίζουν να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 παρότι η νεαρή κοπέλα είχε διαφύγει τον κίνδυνο και είχε μεταφερθεί σε παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου, τις τελευταίες ημέρες εμφάνισε προβλήματα στα πόδια, με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί να αποφασίσουν την μεταφορά της, στο ΚΑΤ.

Η φοιτήτρια είχε καταρρεύσει μέσα στο μαθηματικό τμήμα κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης και αμέσως είχε μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ , όπου είχε εισαχθεί διασωληνωμένη στην ΜΕΘ. Ήταν το δεύτερο από τα τρία κρούσματα μεταξύ φοιτητών το τελευταίο διάστημα.

Σε κρίσιμη κατάσταση η 42χρονη

Στο μεταξύ παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση -διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου-  η 42χρονη που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και μεταφέρθηκε στην Πάτρα από το νοσοκομείο Πύργου.

Η γυναίκα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, που εργάζεται σε συσκευαστήριο στο Χάβαρι του Δήμου Ήλιαδας, στην Ηλεία είχε μεταβεί με πόνους στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, αλλά η αρχική διάγνωση δεν έδειξε πρόβλημα και πήρε εξιτήριο. Ωστόσο επέστρεψε μερικές ώρες αργότερα και αμέσως μεταφέρθηκε στον Πύργο και από εκεί στην Πάτρα.

Να σημειωθεί πως οι υγειονομικές υπηρεσίες τέθηκαν σε συναγερμό και ενημερώθηκαν οι 27 εργαζόμενοι στο συσκευαστήριο και οι οικογένειές τους, προκειμένου να λάβουν χημειοπροφύλαξη.

«Ο κόσμος έχει φοβηθεί»

«Ο κόσμος έχει φοβηθεί. Τα συμπτώματα είναι έντονος πονοκέφαλος, πυρετός, εμετός, δυσκαμψία αυχένα», λέει, στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Τα περιστατικά αυτά αντιμετωπίζονται μόνο στα νοσοκομεία. Μόλις υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα μεταφέρονται εκεί γιατί πρέπει να δοθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και να ξεκινήσει ιχνηλάτηση ούτως ώστε να παρακολουθείται και το στενό περιβάλλον αλλά και το πιο ευρύ».

Η ίδια σημειώνει: «Φέτος το κακό είναι ότι η μηνιγγίτιδα είναι σε έξαρση συγκριτικά με πέρυσι. Φέτος είναι αρκετά τα περιστατικά και αυτό που προβλημάτισε είναι ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα είχαμε τα περιστατικά της Πάτρας. Τα πράγματα είναι διαχειρίσιμα, αυτό που μας προβληματίζει είναι η μηνιγγίτιδα για τα μικρά παιδιά και τα μωρά. Να πάνε εγκαίρως στα νοσοκομεία να αντιμετωπιστούν για να μην έχουμε τις επιπλοκές που φοβόμαστε».