Το Al Jazeera δημοσίευσε αποκλειστικά πλάνα από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την αντίσταση στη Γάζα, αποκαλύπτοντας ότι τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στοχεύουν σκόπιμα Παλαιστίνιους πολίτες που διαφεύγουν από το Χαν Γιουνίς.

Οι ομάδες της Παλαιστινιακής αντίστασης που ευθύνονται για την κατάρριψη, φέρονται να έδωσαν τις εικόνες στο Al Jazeera το οποίο με την σειρά του προέβη στην πιστοποίηση και την δημοσίευση των συγκλονιστικών βίντεο στην Αραβική έκδοση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ακολουθούσαν συνεχώς τους Παλαιστίνιους, ανοίγοντας πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις και να τραυματιστούν δύο που προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά καταδιώχθηκαν και σκοτώθηκαν.

Προκύπτει ένα και μοναδικό συμπέρασμα και καθόλου κολακευτικό

Το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από το βίντεο είναι πως το αναγνωριστικό drone βρίσκει τους στόχους, όπου είναι σαφές πως είναι άοπλοι. Έπειτα δίδεται εντολή ώστε έτερο οπλισμένο επιθετικό drone να χτυπήσει τους άοπλους Παλαιστινίους πολίτες. Μάλιστα το επιθετικό drone επιστρέφει να «τελειώσει την δουλειά». Σκοπός του χειριστή του ήταν να σκοτώσει τους άμαχους.

Είναι σαφές πως η εξανδραποδισμός των Παλαιστινίων που συντελείται σε πολλά μέσα ενημέρωσης, καθώς και οι επιχειρήσεις συμπάθειας προς το Ισραήλ, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ατιμωρησίας μέσα στο οποίο ο ισραηλινός στρατός συντελεί εγκλήματα πολέμου. Κάποια από αυτά τα εγκλήματα – όπως οι δολοφονίες καταφανώς αθώων και άοπλων πολιτών- μπορούν να χαρακτηριστούν και ως μεμονωμένα εγκλήματα πολέμου που στοιχειοθετούν μια γενικευμένη εθνοκάθαρση ή γενοκτονία που διαπράτεται από το Ισραήλ σε βάρος Παλαιστινίων πολιτών.

Διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό όλων αυτών των σφαγών ως οργανωμένη γενοκτονία υποστηριζόμενη ανοιχτά από την κυβέρνηση του Ισραήλ, έχουν κινηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ με έδρα την Χάγη, μετά από καταγγελία της Νοτίου Αφρικής με πολλές ακόμα χώρες και οργανώσεις να παίρνουν τον λόγο καταθέτοντας στοιχεία.

Για την ώρα οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζουν πλήρως το Ισραήλ στην επιχείρησή του, με την προσφορά οπλισμού και την γενικευμένη απάθειά τους. Ενίοτε προβαίνουν σε ευγενικές δηλώσεις πως «ίσως να μην είναι καλό να δολοφονούνται άμαχοι ή να πεθαίνουν από την πείνα», όμως δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό για να εμποδίσουν το Ισραήλ. Θυμίζουμε πως σε λίγους μήνες πολέμου, το Ισραήλ έχει δολοφονήσει περισσότερα παιδιά από όσα έχουν δολοφονηθεί σε όλο τον κόσμο, σε τέσσερα χρόνια, σε εμπόλεμες ζώνες.