Αντιδράσεις και εντός της Νέας Δημοκρατίας ξεσπούν λόγω της στάσης του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στη διαχείριση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, όπως και στα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica» o βουλευτής Βοιωτίας με τη ΝΔ Λευτέρης Κτιστάκης τόνισε ότι ο ίδιος θα παραιτούνταν από την ασυλία σε περίπτωση που ήταν στη θέση του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Στη Βουλή έχει κατατεθεί δικογραφία κατά του του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών

«Εγώ προσωπικά, ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανένα λόγο να το αλλάξω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Κτιστάκης.

Το αίτημα Καρυστιανού – Ασλανίδη για Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη

Υπενθυμίζεται ότι την άρση της ασυλίας των πρώην υπουργών μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη είχαν ζητήσει με αίτημα που απέστειλαν στο προεδρείο της Βουλής η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, γονείς αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Στο αίτημα σημειωνόταν μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη συνταγματική πρόβλεψη «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις» των Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

Στη Βουλή δικογραφία κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή για το δυστύχημα των Τεμπών

Ακόμη, στη Βουλή έχει κατατεθεί δικογραφία κατά του του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή που αφορά την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Η δικογραφία αφορά υπόθεση τραυματία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που κατέθεσε μήνυση κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή.