Νέα… ήθη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού! Οπως διάβασα ότι αναφέρουν πολλά Μέσα στην Ευρώπη, ο διευθυντής του Ολυμπιακού Χωριού στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, Λορέν Μισό, σχεδιάζει να αλλάξει έναν κανονισμό που δημιουργήθηκε στο Τόκιο, δηλαδή την προηγούμενη διοργάνωση. Τι σημαίνει αυτό; Το σεξ θα επιτρέπεται ανάμεσα στους αθλητές στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες και γι’ αυτόν τον ρόλο αναμένεται να μοιραστούν δωρεάν περισσότερα από 300.000 προφυλακτικά. Σύμφωνα με την ενημέρωση που γίνεται, σε κάθε αθλητή θα αντιστοιχούν περίπου 30 προφυλακτικά για τη διαμονή του στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Δεν θα υπάρχει σαμπάνια στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά μπορείτε να πιείτε όση σαμπάνια θέλετε στο Παρίσι. Θα έχουμε περισσότερα από 350 είδη μπουφέ με φαγητό από όλο τον κόσμο. Και είμαι σίγουρος ότι οι αθλητές θα είναι πολύ χαρούμενοι που ετοιμάζουν εδώ μερικές γαλλικές σπεσιαλιτέ. Η ποικιλία όμως θα ανταποκριθεί πρώτα στις ανάγκες των αθλητών όσον αφορά στη διατροφή και τις επιδόσεις», τόνισε εκτός των άλλων ο Λορέν Μισό και εκτιμά πως οι αθλητές θα νιώθουν απελευθερωμένοι στο Ολυμπιακό Χωριό! Εστω και χωρίς αλκοόλ…

Ανοιξε κι άλλο «πέταλο»

Μεγάλη η ζήτηση των εισιτηρίων για τον αυριανό αγώνα της εθνικής ομάδας με αντίπαλο το Καζακστάν. Ετσι, η  ΕΠΟ αποφάσισε να ανοίξει και το πέταλο των οργανωμένων της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που θυμάμαι ότι δεν είχε κάνει στα προηγούμενα ματς. Και το έκανε γιατί δέχτηκε πιέσεις και από τους διεθνείς που δεν θα τους άρεσε να παίξουν το ματς της… δεκαετίας χωρίς γεμάτο γήπεδο. Οι αρχηγοί βγήκαν μπροστά, έβαλαν στο παιχνίδι και τον Πογέτ και στην ομοσπονδία πήραν την απόφαση να το προχωρήσουν. Αλλά η αστυνομία θα έχει ανοιχτά τα μάτια της γιατί υπάρχουν ήδη μηνύματα σε social media για… περιφρούρηση του χώρου. Καλό θα είναι να μη χαλάσει μια γιορτή για 50 ανθρώπους που θεωρούν πως είναι δική τους περιουσία μια εξέδρα που πιθανόν να έχει και πολλά μικρά παιδιά.

Το Ντουμπάι στην… Αδριατική!

Ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα! Τι εννοώ; Οπως έγινε γνωστό, ψηφίστηκε χθες στη συνέλευση της αδριατικής Λίγκας η είσοδος συλλόγου από τα ΗΑΕ. Είναι δε χαρακτηριστικό, πως εννέα από τα 11 μέλη ψήφισαν υπέρ της νέας κατάστασης. Το μπάσκετ αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, συμπεραίνω. Οι… πόρτες της διοργάνωσης στο Ντουμπάι θα ανοίξουν από τη σεζόν 2024-25 έως το 2026-27, ενώ θα υπάρξει και οψιόν επέκτασης της συνεργασίας. Η ομάδα από το Ντουμπάι, υπογραμμίζω, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της για να πληρώσει το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων για τη συμμετοχή της, το οποίο θα έφτανε τα 4,5 εκατ. δολάρια σε βάθος τριετίας. Ολα αυτά σημαίνουν πως ανοίγει διάπλατα ο δρόμος ώστε το Ντουμπάι να μπει και στην Ευρωλίγκα. Σύμφωνα με το σενάριο που ήδη ακούγεται, η ομάδα από τα ΗΑΕ θα έπαιζε μια σεζόν στο Eurocup και μετά από αυτή θα έμπαινε στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δηλαδή από τη σεζόν 2025-26.

Και «δικά μας» παιδιά

Συνεχίζω με μπάσκετ. Το Adidas Next Generation, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η Ευρωλίγκα με τη συμμετοχή εφηβικών ομάδων από σημαντικούς ευρωπαϊκούς συλλόγους-μέλη της, θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά στο Ντουμπάι. Στο τουρνουά αυτό θα πάρει μέρος ο Αρης, αλλά και μια ομάδα από το Ντουμπάι με έλληνα προπονητή. Τον Πέτρο Κρασόπουλο, ο οποίος έπαιζε μπάσκετ στην Καλαμάτα μέχρι το 2014 και μετά μετακόμισε στα Εμιράτα. Στην ομάδα Ντουμπάι Φάλκονς, όπως είναι το όνομά της, μετέχουν και δύο Ελληνόπουλα, το ένα εκ των οποίων έχει γεννηθεί εκεί.

«Εφυγε» ο CEO της Φιορεντίνα

Στο πένθος βυθίστηκε το ιταλικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα η Φλωρεντία. Ο CEO των Βιόλα, Τζουζέπε Μπαρόνε,  απεβίωσε στην ηλικία των 58 ετών, αφού δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στο πούλμαν και ενώ η ομάδα βρισκόταν καθ’ οδόν για το παιχνίδι με την Αταλάντα (το οποίο και αναβλήθηκε) πριν από λίγες ημέρες. Ο Μπαρόνε άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «San Raffaele» του Μιλάνου.

Μειώθηκε η ποινή του Μπέου

Η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μείωσε τον τιμωρία του Αχιλλέα Μπέου για την υβριστική επίθεση στον διαιτητή Πουλικίδη στον αγώνα Κηφισιά – Βόλος. Ο ισχυρός άντρας του Βόλου είχε τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για τρεις μήνες και πρόστιμο 12.000 ευρώ, με την Εφέσεων να διατηρεί τα πρόστιμα, αλλά να μειώνει την ποινή απαγόρευσης εισόδου σε 45 ημέρες.

Ηρθε στα μέρη μας και πήγε στον Ρέμο!

Ο Μάρκο Λιβάγια μπορεί να έχει αποχωρήσει από την ΑΕΚ εδώ και τρία χρόνια και να αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα της Χάιντουκ, ωστόσο δεν ξεχνάει την Ελλάδα. Με αφορμή τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες ο κροάτης άσος ήρθε στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του και μάλιστα διασκέδασαν στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούν ο Αντώνης Ρέμος και η Ελένη Φουρέιρα. Μαζί τους ήταν ο πρώην συμπαίκτης του Λιβάγια στην ΑΕΚ, Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος αγωνίζεται στη Β’ ομάδα της Ενωσης.

Το θηρίο του Ντόντσιτς

Ο Λούκα Ντόντσιτς αγαπάει τα αυτοκίνητα και έχει επιλέξει ένα Apocalypse HellFire 2021, ένα 6X6, με κινητήρα V8 6.200 κυβικών και +500 ίππων, με κινητήρα που έχει τοποθετήσει η Chevrolet στις Corvette τελευταίας γενιάς. Η αρχική τιμή του συγκεκριμένου οχήματος (βασισμένο στο Jeep Gladiator) είναι 180-190 χιλιάδες δολάρια, με τον Ντόντσιτς να έχει πληρώσει κάτι περισσότερο από 250 χιλιάδες ώστε να το προσαρμόσει στις ανάγκες του. Βέβαια το ποσό είναι μικρό για εκείνον, καθώς φέτος θα εισπράξει 40 εκατ. δολάρια και συνολικά στην καριέρα του στο NBA έχει βγάλει σχεδόν 110 εκατ.