Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία στην Κρήτη για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η ασύλληπτη τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο ανήμερα Καθαράς Δευτέρας, όπου ο 33χρονος Μανώλης Κριτσωτάκης έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα οι δύο φίλοι του που φέρονται να είχαν προμηθευτεί τις φωτοβολίδες. Και οι δύο ανέφεραν ότι τις συγκεκριμένες φωτοβολίδες δεν της είχαν αγοράσει από κάποιο μαγαζί αλλά από έναν ιδιοκτήτη σκάφους και οι οποίες είχαν λήξει.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινικές διώξεις για κατοχή και χρήση βεγγαλικών και τους παρέπεμψε σε δίκη για τις 13 Μαΐου.

Διερευνάται η προέλευση των φωτοβολίδων

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί πλήρως η προέλευση και η διαδρομή των ναυτικών φωτοβολίδων.

Ως προς το πώς έγινε ο θανάσιμος τραυματισμός του 33χρονου, το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για ένα λάθος, πιθανότατα, στην πυροδότηση της ναυτικής φωτοβολίδας, να στοίχισε τη ζωή του άτυχου νεαρού.

Όπως έχουν αναφέρει αυτόπτες μάρτυρες, ο 33χρονος κρατούσε τη φωτοβολίδα ακριβώς μπροστά από την κοιλιά του και στην προσπάθειά του να την πυροδοτήσει, εκείνη έσκασε και του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο συκώτι.

Αύριο το τελευταίο αντίο

Σε κλίμα οδύνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, στις 3 το μεσημέρι, η κηδεία του 33χρονου Μανώλη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας και η ταφή του θα γίνει στο Β’ Κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου.