Σκιές γύρω από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη και της οικογένειάς του στις ΗΠΑ και την Ελλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε για τις εταιρείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επικαλούμενη δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα» και «Παραπολιτικά».

Σημειώνεται ότι σε σημερινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «σε λαβύρινθο παραπέμπουν διαχρονικά οι επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειας Κασσελάκη, ξεκινώντας από τις offshore στον Παναμά και στο Μπελίζ του πατέρα Θόδωρου και φτάνοντας στις LLC του γιου Στέφανου, στον φημισμένο ως «νόμιμο φορολογικό παράδεισο» του Ντέλαγουερ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας ουσιαστικά παραδεχθεί ότι παραβίασε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που απαγορεύει τη συμμετοχή -είτε στη διοίκηση είτε στο κεφάλαιο- σε εταιρεία του εξωτερικού, δηλώνοντας έτοιμος να πληρώσει πρόστιμο, και αφού παρουσίασε διάφορες εκδοχές για τις εταιρείες συμφερόντων του στις ΗΠΑ και αλλού, ανέφερε τελικά ότι τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε μεταβίβαση των συμμετοχών του».

«Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, εμείς θα συνεχίζουμε να τις ζητάμε επιτακτικά»

Η ΝΔ τονίζει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «προστίθενται νέα σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με την παραβίαση του νόμου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον λαβύρινθο των επιχειρήσεων και τις διαδρομές χρήματος του».

Το κυβερνών κόμμα προσθέτει πως «Τα ερωτήματα πλέον είναι αμείλικτα και απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

» 1. Με δεδομένο ότι το μητρώο επιχειρήσεων του Delaware ΔΕΝ υποχρεώνεται σε κανόνες διαφάνειας, ΟΤΑΝ έγινε ο δανεισμός της Left Media ΠΟΙΟΣ ήταν ο διαχειριστής της εταιρείας OSIOS LLC και ΠΟΙΟΣ ο κύριος ΜΕΤΟΧΟΣ; ΠΟΙΟΣ τελικά υπογράφει την δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας;

» 2. ⁠Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ πληρώθηκε; Σχετίζεται μήπως με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρείας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε;

» 3. Με τι κεφάλαια φτιάχτηκε η PHILACOATINGS Inc. (USA) και ποιος ο ρόλος της εταιρείας φάντασμα «THE PHILA COATINGS ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΠΕ»;

» 4. Πόσο συνηθισμένο είναι ο CEO να αγοράζει την εταιρεία του; Οι μέτοχοι της εισηγμένης Tiptree Inc. γνώριζαν για τις δραστηριότητες της θυγατρικής τους Tiptree Marine;

» 5. Γιατί η έδρα της PHILACOATINGS, που δεν παρουσιάζει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι μια υπερπολυτελής βίλα στην οποία η οικογένεια Κασσελάκη πέρασε τις ημέρες των γιορτών; Πώς αγοράστηκε; Είναι σύνηθες μια βίλα να δηλώνεται ως έδρα εταιρείας;

Ξέρουμε ότι δεν θα λάβουμε πάλι καμία απάντηση και όσο ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, εμείς θα συνεχίζουμε να τις ζητάμε επιτακτικά!».

Από τον πόλεμο του… αστακού στον πόλεμο των επιχρισμάτων

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται να πλαισιωθεί στον πόλεμο του… αστακού που είχε ξεκινήσει προ ημερών η ΝΔ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, με τα ερωτήματα που έθετε για τα «αστακοκάραβα» του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι «κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη».

«Βαρύτατα πολιτικά εκτεθειμένη από το σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο της κυρίας Κεραμέως στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, η κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη», σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες και βάσει του προβλεπόμενου πλαισίου ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταθέσει την αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης στο πλαίσιο του νόμου για το πόθεν έσχες όσων είναι μη εκλεγμένοι στη Βουλή.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδικασία για το πόθεν έσχες που προσδιορίζονται στα τέλη Ιουνίου.