Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρπόζηλος.

Ο Κωστής Καρπόζηλος σημειώνει ότι «οι πολιτικές ευθύνες αγγίζουν τόσο τον προηγούμενο όσο και τη νυν υπουργό εσωτερικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου», προσθέτοντας πως «η Νέα Δημοκρατία καίει δυο μεσαία κομματικά στελέχη και την κυρία Ασημακοπούλου θεωρώντας ότι η υπόθεση έκλεισε. Γελιούνται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα δυο αυτά στελέχη ήταν άμεσοι συνεργάτες του κυρίου Βορίδη και στη συνέχεια της κυρίας Κεραμέως. Θυμίζουμε ότι ο κύριος Βορίδης υπερασπίστηκε την κυρία Ασημακοπούλου από την πρώτη στιγμή. Ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει. Και η κυρία Κεραμέως να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να δώσει άμεσα εξηγήσεις».

Παράλληλα ο Κωστής Καρπόζηλος επισημαίνει ότι «μόνη αρμόδια για τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών είναι η δικαιοσύνη και η εισαγγελική έρευνα που πρέπει να επιταχυνθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Αριστεράς:

«Πριν λίγες μέρες η κυρία Ασημακοπούλου μιλούσε για «επίθεση λάσπης». Σήμερα δήλωσε ότι αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για συνειδησιακούς λόγους. Αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχόλιο.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών που ανέδειξε η Νέα Αριστερά από την πρώτη στιγμή. Οι πολιτικές ευθύνες αγγίζουν τόσο τον προηγούμενο όσο και τη νυν υπουργό εσωτερικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου. Η Νέα Δημοκρατία καίει δυο μεσαία κομματικά στελέχη και την κυρία Ασημακοπούλου θεωρώντας ότι η υπόθεση έκλεισε. Γελιούνται.

Τα δυο αυτά στελέχη ήταν άμεσοι συνεργάτες του κυρίου Βορίδη και στη συνέχεια της κυρίας Κεραμέως. Θυμίζουμε ότι ο κύριος Βορίδης υπερασπίστηκε την κυρία Ασημακοπούλου από την πρώτη στιγμή. Ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει. Και η κυρία Κεραμέως να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών έχουν μετατραπεί σε κουρελόχαρτο. Πόσα ακόμα στελέχη, βουλευτές, ευρωβουλευτές, πολιτευτές απέκτησαν πρόσβαση σε αυτή την λίστα; Πως αυτά χρησιμοποιήθηκαν; Γιατί να πιστέψει κάποιος ότι η διαρροή έγινε μόνο σε μία ευρωβουλευτή;

Μόνη αρμόδια για τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών είναι η δικαιοσύνη και η εισαγγελική έρευνα που πρέπει να επιταχυνθεί. Ούτε το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε οι εσωτερικές διαδικασίες της ΝΔ.

Η υπόθεση αυτή αφορά τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ήρθε στην επιφάνεια από τη δράση πολιτών που αντέδρασαν και χάρη σε αυτούς η Νέα Δημοκρατία οδηγήθηκε σε άτακτη αναδίπλωση. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Αυτό είχε δηλώσει ο Αλέξης Χαρίτσης όταν επισκέφτηκε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης.

Η Δημοκρατία μας απαιτεί απαντήσεις».