Αν δεν αντέχεις άλλο την ακρίβεια και σκέφτεσαι μήπως ήρθε η στιγμή να μετακομίσεις και να αλλάξεις χώρα, εμείς σου έχουμε τη λύση. Υπάρχουν ελκυστικά πακέτα μέσα από στοχευμένα projects που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Ορισμένες αμερικανικές πόλεις πληρώνουν για να τους προτιμήσουν. Υψηλές απολαβές που φτάνουν σε πενταψήφια νούμερα καθαρά το μήνα, τηλεργασία και συνδρομές γυμναστηρίου, είναι μερικές από τις αποδοχές που προσφέρουν.

Σύμφωνα με το MakeMyMove.com, μια διαδικτυακή αγορά που συνδέει απομακρυσμένους εργαζόμενους με τοποθεσίες που κάνουν προσφορές στις ΗΠΑ, ο αριθμός των πόλεων που προσφέρουν τέτοια κίνητρα έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Από την πανδημία και μετά, περισσότερα από 50.000 άτομα έκαναν αίτηση για προγράμματα σε ολόκληρη τη χώρα μέσω της πλατφόρμας.

Οι πόλεις στις ΗΠΑ που τα «σκάνε» για να γίνουν ελκυστικές

Τοπίκα, Κάνσας

Το πρόγραμμα Choose Topeka ξεκίνησε το 2019, προσφέροντας στους αιτούντες έως και 15.000$ καθαρά το μήνα. Έκτοτε, περισσότερα από 6.000 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση, με σχεδόν 150 τυχερούς να μετακομίζουν στο Κάνσας.

Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα κινήτρων, το Choose Topeka δεν εστιάζει μόνο σε εργαζόμενους με τηλεργασία. Οι πρώην στρατιωτικοί και οι λεγόμενοι «Boomerangs» – πρώην κάτοικοι της περιοχής που θέλουν να επιστρέψουν- δικαιούνται άμεσα 5.000 $ εάν αποδεχτούν μια προσφορά εργασίας με ελάχιστο μισθό $50.000.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα υποχρεούνται να παραμείνουν για τουλάχιστον ένα έτος στην πόλη. Ωστόσο, ένα εντυπωσιακό 95% από αυτούς μένουν μακροπρόθεσμα. Είναι άλλωστε μια μικρή πόλη (175.000 κάτοικοι) με προσιτούς και φιλικούς κατοίκους και υψηλή ποιότητα ζωής. Nice and easy, καταπώς το λένε σε αυτά τα μέρη.

Τάλσα, Οκλαχόμα

Η Τάλσα μάθε πως τρέχει ένα πρόγραμμα με απολαβές άνω των 10 χιλ. δολαρίων που δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους με τηλεργασία και επιχειρηματίες να μετακομίσουν στην νοτιοκεντρικη πολιτεία των ΗΠΑ για ένα χρόνο.

Από το 2018 ξεκίνησε το project (Tulsa Remote) και μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει 2.900 άτομα, τα οποία δημιούργησαν σχεδόν 307 εκατομμύρια δολάρια σε άμεσο εισόδημα από την απασχόληση. Επιπλέον, το πρόγραμμα γέννησε κατ’ εκτίμηση 2,5 εκατ. δολάρια έσοδα από φόρους την κομητεία Τάλσα και 3,1 εκατ, δολάρια για την πολιτεία της Οκλαχόμα.

Οι αιτήσεις άνοιξαν για τον «επόμενο γύρο» και το νέο πρόγραμμα στοχεύει σε 4.000 άτομα έως το 2027. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών, να έχουν ζήσει εκτός της Οκλαχόμα για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την υποβολή της αίτησης και να μετεγκατασταθούν στην Τάλσα εντός 12 μηνών από την έγκριση.

Πηγή: wikipedia

Ιντιάνα

Η Ιντιάνα υπήρξε μια από τις πιο φιλόδοξες πολιτείες όσον αφορά την προσέλκυση ενός νέου κύματος εργαζομένων με πακέτα οικονομικής μετεγκατάστασης και προνόμια. Δεκάδες πόλεις και περιοχές διαθέτουν ένα πακέτο κινήτρων, σύμφωνα με το MakeMyMove, και από το 2023, περίπου 340 νοικοκυριά έχουν μετεγκατασταθεί στην Ιντιάνα μέσω της πλατφόρμας.

Οι Hopeful Hoosiers έχουν πολλά να διαλέξουν για το νέο τους σπίτι. Ένα πακέτο αξίας 15.000 δολαρίων στο Noblesville , ένα προάστιο της Indianapolis, περιλαμβάνει επιχορήγηση μετεγκατάστασης 5.000 $, μια σεζόν δωρεάν γκολφ σε δύο γήπεδα. Στο Έβανσβιλ , εν τω μεταξύ, οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να επωφεληθούν από ένα κίνητρο 7.200 $ που περιλαμβάνει 5.000 $ σε μετρητά, κάρτες μουσείων και μια συνδρομή ενός έτους στο παλαιότερο αστικό παλιό δάσος στις ΗΠΑ.

Κεντάκι

Εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε στην πολιτεία Bluegrass, έχετε πολλά μέρη για να διαλέξεις Σύμφωνα με το MakeMyMove , υπάρχουν οκτώ πόλεις και κωμοπόλεις που προσλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή νέους εργαζόμενους.

Το πακέτο των 8.800$ για μετεγκατάσταση στο Mayfield and Graves County περιλαμβάνει 5.000$ μετρητά, καθώς και πολλά άλλα προνόμια (50% έκπτωση στη φροντίδα των παιδιών μετά το σχολείο, μεσημεριανό γεύμα με τον δήμαρχο και δωρεάν μηνιαία παράδοση αυγών, για να αναφέρουμε μόνο μερικά). Πολλές πόλεις περιλαμβάνουν επίσης ένα μπόνους 2.500 $ επιπλέον των 5.000 $ σε μετρητά για εργαζόμενους που φέρνουν σύζυγο που θα εργαστεί τοπικά στην υγειονομική περίθαλψη ή την εκπαίδευση.