Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η ομοφοβική επίθεση εκατοντάδων ανθρώπων εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου.

Τα δύο non binary άτομα, όπως τα ίδια αυτοχαρακτηρίζονται, βρέθηκαν ξαφνικά στο στόχαστρο ενός όχλου που τους κυνηγούσε με μανία και μίσος.

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα, ηλικίας 21 ετών αμφότερα, ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε αρχικώς λεκτικά και στη συνέχεια τους πέταξε μπουκάλια. Τα non binary άτομα φοβούμενα για τη σωματική τους ακεραιότητα έτρεξαν να προστατευθούν βρίσκοντας καταφύγιο σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης.

Παρ’ όλα αυτά, ο ανεξέλεγκτος όχλος τους ακολούθησε και συνέχισε να τους προπηλακίζει ακόμη κι όταν στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή των οποίων τα θύματα της επίθεσης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλαν έγκληση.

«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι»

Το ένα από τα θύματα, σε βίντεο που ανέβασε στο tik tok λέει ότι πήγαν για μια απλή βόλτα στη Θεσσαλονίκη και «δεχτήκαμε τρανσφοβική επίθεση από 400 άτομα, παρακαλώ όσοι έχετε πληροφορίες και βίντεο που μπορεί να με βοηθήσουν στην κατάθεση, να μου τα στείλετε».

@provc1ntcyu♬ original sound – 🐀🐀🐀🐀🐀

Επίσης σε άλλη ανάρτησή του, ξεσπά λέγοντας προς εκείνους που τους επιτέθηκαν απρόκλητα και τόσο άγρια «Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι, θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός».

Για άλλη μία φορά, απηύθυνε έκκληση για κάθε πληροφορία ή βίντεο που θα βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών προσθέτοντας ότι στο κατάστημα εστίασης που είχαν βρει καταφύγιο, τα άτομα που τους επιτέθηκαν χτύπησαν και κάποιον από το προσωπικό.

@provc1ntcyu Πρεπει να παραδεχτουμε παρολαυτα.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΥΝΑΡΕΣ ΚΑΙ Η ΖΗΛΙΑ ΑΣΧΗΜΕΝΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ #fyp #skg #gr #real ♬ MP3PSYCHOSIS – Jxxl3s

«Ντρέπομαι» είπε «επειδή βρισκόταν κόσμος εκεί και θα μπορούσε να είχε αντιδράσει, αλλά δεν έκανε τίποτα, παρ’ όλα αυτά μας χλεύαζαν» προσθέτοντας απευθυνόμενος σε όσους τον βλέπουν ότι «σκεφτείτε να ήταν οι κολλητοί σας όσοι τα έκαναν αυτά. Θα σας άρεσε;».

«Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία επίθεση που δέχομαι, βέβαια ποτέ ξανά σε τέτοιο βαθμό» αναφέρει σε άλλη ανάρτηση στο tik tok.

«Αλλά θα σας πω ότι δεν θα τα βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου την ζωή!!!» γράφει.

@karagiannidis53 #skg ♬ πρωτότυπος ήχος – karagiannidis53

«Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω, θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα» λέει και απευθυνόμενος στους διώκτες του προσθέτει:

«Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία, όχι κοινωνική, αλλά προσωπική, και γι’ αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μια φορά στη ζωή σας αληθινά, που δεν καταφέρατε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη».

Αναφερόμενος στη στιγμή της επίθεσης, λέει ότι ξαφνικά άρχισαν πολλές παρέες να τους σφυρίζουν και να τους βρίζουν, ήταν εκατοντάδες, τον έφτυσαν, ένας με τραβούσε απο το τζάκετ, τους έσπρωχναν και τους πετούσαν μπουκάλια.

Κάποια στιγμή δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι και με το άλλο άτομο βρήκαν καταφύγιο σε ένα εστιατόριο.

Ήρθε μια κοπέλα για να τους βοηθήσει, όμως την έσπρωξαν και αυτήν. «Μπήκαμε σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην πλατεία για να σωθούμε» λέει.

@dionisis_g2 #θεσσαλονικη #foryou #viral ♬ πρωτότυπος ήχος – XHENIS🇦🇱

Σε ανάρτηση στο tik tok περιγράφουν όλα αυτά που βίωσαν το βράδυ του Σαββάτου. «Ήταν σοκαριστικό. Μας χλεύαζαν. Έχουν γίνει πολλές προσαγωγές αλλά πρέπει να βρεθούν όλοι. Περάσαμε τη νύχτα μας να δίνουμε καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα, ευτυχώς είμαστε καλά, πήγαμε και στο νοσοκομείο για εξετάσεις».

Ενάντια στην ομοτρανσφοβία, έχει γίνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο σημείο της επίθεσης εναντίον των δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σήμερα στις 7 το απόγευμα.

@r1a.vva #foryou #fyp #thessaloniki ♬ original sound – 𝓇𝒾𝒶𝓃𝓃𝒶

Προσαγωγές και συλλήψεις

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), οι οποίες προχώρησαν σε 25 προσαγωγές. Από τους προσαχθέντες οι 21 συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία συνέλαβε 11 ανηλίκους και 10 ενηλίκους. Οι 12 από αυτούς είναι αλλοδαποί.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.