Με αφορμή ηλεκτρονική ανάρτηση υπό τον τίτλο «αθώοι βίαιοι οπαδοί λόγω παραγραφής», η οποία αναφέρει ότι παραγράφονται οι ποινές που επιβλήθηκαν σε 23 καταδικασθέντες οπαδούς για τα επεισόδια που είχαν γίνει τον Μάρτιο του 2016 κατά τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στην Τούμπα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, σύμφωνα με πληροφορίες, παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τη διενέργεια έρευνας.

Η δίκη σε πρώτο βαθμό (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης) έγινε έξι χρόνια μετά την ημέρα των επεισοδίων και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2022. Για την καθαρογραφή της απόφασης χρειάστηκαν 15 μήνες, δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2024.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάρτηση, για τα επίμαχα επεισόδια έξι αθωώθηκαν και 23 καταδικάστηκαν, ενώ 20 εκ των καταδικασθέντων άσκησαν έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

Ομως, για την καθαρογραφή της απόφασης χρειάστηκαν 15 μήνες και τώρα υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.

Γερμανός ρέφερι στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Γνωστοί έγιναν χθες από την ΕΠΟ οι διαιτητές της πρεμιέρας των play offs, με τον Γερμανό Ντάνιελ Σλάγκερ να είναι ο «εκλεκτός» για το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενώ ο Σλοβένος Ράντε Ομπρένοβιτς ορίστηκε στην αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη. Ο Μανούχος, τέλος, πρόκειται να είναι ο διαιτητής του Λαμία – ΑΕΚ.

Στο πλευρό των αθλητών

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για πολλοστή φορά ενισχύει αθλητές και αθλήτριες εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» αποδεχόμενη τις προτάσεις της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και του προέδρου της Γιάννη Καρρά. Οπως έμαθα, το ποσό που θα δοθεί σε αθλητές και ομοσπονδίες φτάνει τα 162.900 ευρώ και προστίθεται στα 360.000 ευρώ που έχει δώσει η ΕΟΕ από την αρχή της χρονιάς για ολυμπιακή προετοιμασία.

Διαφωνία για την έδρα του τελικού

Στον Παναθηναϊκό θα πάνε στη σύσκεψη με ΕΠΟ και Αρη που θα κρίνει το πού θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος με καλή διάθεση για να τα βρουν με όλες τις πλευρές. Είναι ξεκάθαρο και δεν το κρύβουν οι Πράσινοι πως η δική τους επιθυμία είναι να γίνει στο ΟΑΚΑ. Γιατί είναι το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, το πιο ασφαλές, με τον καλύτερο αγωνιστικό χώρο και μπορεί να υπάρξει κόσμος και από τις δύο ομάδες. Αλλά δεν θα αρνηθούν να πάνε και σε άλλη πόλη, αρκεί να υπάρξει συντονισμός με όλες τις πλευρές και κυρίως με την αστυνομία. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ξεφύγει η κατάσταση. Ο Αρης πάντως είναι καταρχήν αρνητικός για το ΟΑΚΑ. Τούμπα πρότεινε, που δεν πρόκειται να οριστεί εκεί (κατά τα φαινόμενα), και AEL FC Arena, που ο αγωνιστικός χώρος αυτή τη στιγμή είναι σε κακή κατάσταση. Τι προβλέπουμε; Να έχουμε νέο σίριαλ. Κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση.

Η επάνοδος του Γιάννη δεν έφερε τη νίκη

Το καλό για τους Μπακς είναι ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει κάτι σοβαρό και η απουσία του από τον πρόσφατο αγώνα με τους Κλίπερς ήταν συγκυριακή. Το κακό είναι ότι η επιστροφή του δεν απέτρεψε τη συντριβή στο Σαν Φρανσίσκο. Οι Ουόριορς συνήλθαν άμεσα από το στραπάτσο κόντρα στους Σέλτικς και με πρωταγωνιστή τον Στεφ Κάρι, που σκόραρε 29 πόντους, διέλυσαν τους Μπακς με 125-90. Ο Γιάννης είχε μεν 23 πόντους, επτά ριμπάουντ και έξι ασίστ, αλλά έδειχνε κάπως έξω από τα νερά του. «Είμαι καλά. Στο τελευταίο παιχνίδι δεν ένιωθα ότι ήμουν στο 100%, γι’ αυτό δεν έπαιξα. Αν αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου στο γήπεδο, προσπαθώ να μη ρισκάρω».

Ενα σπουδαίο ρεκόρ

Μετά από χρόνια παρουσίας στην Ευρωλίγκα ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας πήγε φέτος στο BCL για να γράψει κι εκεί τη δική του ιστορία. Στο πρόσφατο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Χάποελ Χολόν σκόραρε 40 πόντους και μαζί με τα 11 ριμπάουντ που μάζεψε, σημείωσε ένα ιστορικό double double, καθώς κανείς άλλος δεν είχε πετύχει ποτέ στη διοργάνωση double double με 40 πόντους.

O ΠΑΟ για τη Ρούξι

Εκανε ήδη ενέργειες, δεν γνωστοποιήθηκαν, αλλά τώρα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αποφάσισε να ανακοινώσει τι ακριβώς θα κάνει στη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου, μιας από τις «μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία» του Τριφυλλιού. Θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας και επίσης θα στηρίξει τον ορφανό γιο της, Φίλιππο, με όποιον τρόπο κριθεί κατάλληλο από τους ανθρώπους που έχουν την επιμέλειά του. Το ερχόμενο φθινόπωρο προγραμματίζεται η διοργάνωση ενός φιλικού κατά το οποίο θα αποσύρει τη φανέλα με το 9 στην οροφή του κλειστού «Παύλος Γιαννακόπουλος» και εκεί θα είναι καλεσμένη η οικογένειά της.

Την έδιωξαν!

H Red Bull προχώρησε, τελικώς, στη διαθεσιμότητα της υπαλλήλου που είχε καταγγείλει τον διευθυντή της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ για απρεπή συμπεριφορά. Το θέμα είχε λάβει τον τελευταίο μήνα διαστάσεις σκανδάλου, μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο μάνατζερ της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ εμπλέκεται σε υπόθεση «απρεπούς συμπεριφοράς» με θύμα μια υπάλληλο της πρωταθλήτριας ομάδας της Formula1. Ο Χόρνερ φημολογείται ότι έστειλε σε υπάλληλο της ομάδας μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στην εφαρμογή WhatsApp.

Η δράση στα μονοθέσια συνεχίζεται

Μετά το Μπαχρέιν η Formula 1 «πετάει» για την Τζέντα και το αυριανό γκραν πρι που θα γίνει και πάλι Σάββατο – αφού λόγω του Ραμαζανιού, οι δύο πρώτοι αγώνες του εφετινού πρωταθλήματος διεξάγονται Σάββατο.

Είναι ένα απαιτητικό γκραν πρι, με γρήγορες στροφές όπου οι πιλότοι καλούνται να ξεπεράσουν τις αντοχές των μονοθέσιων. Η πίστα έχει μήκος 6.174 μέτρα και αποτελείται από 27 στροφές.