Η Formula 1 μεταφέρεται στην άλλη πλευρά της αραβικής χερσονήσου, στο λιμάνι της Τζέντα, για το 2ο τριήμερο της σεζόν. Η «Jeddah Corniche Circuit» ονομάστηκε ως η «γρηγορότερη » στο ημερολόγιο της Formula 1, με τα μονοθέσια να επιτυγχάνουν μέση ταχύτητα στο γύρο στα 250 χλμ/ώρα. Μόλις 1500 χλμ. διαδρομής, χωρίζουν τον Περσικό Κόλπο από την Ερυθρά Θάλασσα, όπου σήμερα,  Πέμπτη 7 Μαρτίου έως το Σάββατο 9 Μαρτίου – λόγω Ραμαζανίου – θα διεξαχθεί το 2ο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Η οδηγική πρόκληση, δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική. Στο Σακχίρ είχαμε φρένο, γκάζι, μουσική και μεγάλη φθορά των ελαστικών. Στη Τζέντα έχουμε λεία άσφαλτο, που δεν φθείρει τα ελαστικά, και πολύ υψηλές ταχύτητες. Μόνο στον ναό της ταχύτητας, τη Μόντσα ο ρυθμός είναι πιο γρήγορος.

Με μήκος 6.174 χιλιόμετρα, η διαδρομή στη Τζέντα είναι η μεγαλύτερη σε δημόσιους δρόμους και η 2η μεγαλύτερη συνολικά, μετά το Σπα. Απαρτίζεται από 27 στροφές, καμία πίστα δεν έχει περισσότερες, και οι οδηγοί θα χρειαστεί να στρίψουν 1350 φορές, πριν τερματίσουν τους 50 γύρους. Πολλές στροφές είναι μέσης ή υψηλής ταχύτητας, οπότε μονοθέσια και οδηγοί, υπόκεινται σε υψηλά πλευρικά φορτία. Όπως και στο Μπαχρέιν, οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας πραγματοποιούνται βράδυ. Η έναρξη του 2ου Grand Prix είναι προγραμματισμένη στις 19:00 ώρα Ελλάδος και οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι αισθητά χαμηλότερες από αυτές στο FP1 και στο FP3, την Πέμπτη 7 Μαρτίου και την Παρασκευή 8 Μαρτίου, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η πίστα της Τζέντα, εκτός από τους αγώνες υποστήριξης του 2ου γύρου του πρωταθλήματος Formula 2, φιλοξενεί, την πρεμιέρα του αμιγώς γυναικείου πρωταθλήματος F1 Academy, που θα μεταδοθεί απευθείας από το ΑΝΤ1+ στις 14:05.

Πρόκειται για τον 1ο από τους 7 γύρους του θεσμού, που όλοι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του F1 Grand Prix. Από φέτος, η F1 Academy συγκαταλέγεται ως κατηγορία junior, οπότε οι πέντε κορυφαίες οδηγοί του πρωταθλήματος θα λάβουν πόντους για Superlicense της FIA, που επιτρέπει να οδηγήσεις και στη F1. Επίσης, σε κάθε αγώνα θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί, μια τοπική οδηγός. Στη Σαουδική Αραβία, θα αγωνιστεί η Ρίμα Τζουφάλι.