Πιο συγκεκριμένα, το νέο Peugeot 2008  ακολουθώντας την εξαιρετική επίδοση του Ιανουαρίου, βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας B-SUV και τον Φεβρουάριο, με μερίδιο αγοράς 15,4% και 556 ταξινομήσεις. Το νέο μοντέλο  διαθέτει μια ευρεία γκάμα εκδόσεων με κινητήρες βενζίνης, diesel αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και ως hybrid.

Το εξαιρετικά δημοφιλές B-SUV της Peugeot, συνεχίζει ακάθεκτο την επιτυχημένη εμπορική του πορεία, όντας πιο αναβαθμισμένο σε σχεδιασμό, τεχνολογία και εξοπλισμό. Με 4,3 μέτρα μήκος, σχεδόν 2 μέτρα πλάτος (συμπεριλαμβανομένων των καθρεπτών) και ύψος 1,55 μέτρα, το νέο 2008 προσφέρει άπλετο χώρο για επιβάτες και αποσκευές (με 434 λίτρα στο πορτμπαγκάζ), «απολαμβάνοντας» την αίγλη που έχουν αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Δεσπόζουσα θέση στην καμπίνα συνεχίζει να έχει το PEUGEOT i-Cockpit, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10 ιντσών (και με τον αντίστοιχο αναλογικό στην έκδοση ACTIVE). Επιπλέον, η multimedia κεντρική οθόνη των 10 ιντσών αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό, ενώ στις εκδόσεις ALLURE και GT διαθέτει τεχνολογία HD.