Η στιγμή που χιονοστιβάδα καταπλακώνει δύο σκιέρ έχει καταγραφεί σε ένα συγκλονιστικό βίντεο.

Ο Mason Zak και ο Jake Dahl θάφτηκαν και οι δύο κάτω από το χιόνι κατά τη διάρκεια μιας ημερήσιας εκδρομής με φίλους στο Star Valley την περασμένη Παρασκευή.

Σημειώνεται πως και οι δύο έκαναν snowmobile.

Ο Mason αντιλαμβάνεται ότι ο Jake έχει πέσει από το όχημά του και αρχίζει να φωνάζει απεγνωσμένα «Avi!» ενώ η χιονοστιβάδα διακρίνεται να κατεβαίνει από τη βουνοπλαγιά, σε πλάνα που τραβήχτηκαν από την κάμερά του.

Ακούγεται να λέει «όχι» μερικές φορές με κομμένη την ανάσα καθώς το χιόνι πλησιάζει και προσπαθεί να ξεφύγει με το όχημα, δευτερόλεπτα πριν βυθιστεί στο σκοτάδι.

«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα»

«Είδα ότι ο Τζέικ είχε πέσει και θα πήγαινα εκεί πάνω να δω αν χρειαζόταν βοήθεια και καθώς κοίταξα ψηλά είδα τους λόφους να σπάνε από πάνω του και άρχισα να φωνάζω «χιονοστιβάδα» όσες περισσότερες φορές μπορούσα» περιγράφει ο Mason. «Όλα έγιναν τόσο γρήγορα».

«Είχαμε μία από τις καλύτερες ημέρες στο χιόνι»

«Ήταν μια κανονική μέρα, είχαμε μια από τις καλύτερες μέρες μέχρι στιγμής στο χιόνι. Στο τέλος της ημέρας, αποφασίσαμε να κάνουμε έναν ακόμη λόφο. Είχα την ιδέα να δοκιμάσω να κάνω κάτι πιο απότομο. Πήγαμε σε αυτόν τον άλλο λόφο και δεν το σκεφτήκαμε πολύ. Νομίζω ότι ο Jake ανέβηκε πρώτος, εγώ ανέβηκα δεύτερος και ο άλλος φίλος μας ήταν τρίτος.

»Κατέληξα μπρούμυτα, με τις παλάμες πίσω από την πλάτη μου. Μπορούσα να κουνήσω μερικά δάχτυλα, αυτό ήταν όλο. Ήμουν περίπου δύο με τρία πόδια κάτω από το έδαφος. Ήμουν τελείως θαμμένος, δεν φαινόμουν. Θα μπορούσε να με χτυπήσει με περίπου 50 μίλια την ώρα» περιγράφει ο Mason.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ομάδα διάσωσης έφτασε την τελευταία στιγμή.

Πιστεύει ότι αν είχαν φτάσει πέντε λεπτά αργότερα, θα είχε υποκύψει σε δηλητηρίαση από διοξείδιο του άνθρακα.

O Jake ευτυχώς θάφτηκε μόνο για περίπου 30 δευτερόλεπτα και παρόλο που φοβόταν ότι « έχει τελειώσει», κατάφερε να βγει με νύχια και με δόντια.

Και οι δυο άνδρες είναι καλά στην υγεία τους.