Το ψηφιακό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, σημειώνει η Νέα Αριστερά σχετικά με τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Όπως τονίζει η Νέα Αριστερά, «η διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών και των emails ψηφοφόρων του εξωτερικού για χρήση προεκλογικών αναγκών της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου δεν συνιστά μόνο κατάφωρη παραβίαση του GDPR. Αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το ψηφιακό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τα οποία είναι απόρρητα για στοχευμένες, εκλογικές και όχι μόνο, καμπάνιες».

Κατά την κοινοβουλευτική ομάδα, «δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει. Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και η παράνομη αξιοποίηση προσωπικών δεδομένων από τον Ντόναλντ Τράμπ, η χειραγώγηση του εκλογικού σώματος στην περίπτωση του Brexit και σε σειρά κρατών της Ανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής είναι μερικά από τα πρόσφατα παραδείγματα».

«Ο πρωθυπουργός του Predator δεν μπορεί να κρύβεται»

Ακολούθως η Νέα Αριστερά προσθέτει ότι «η σιωπή της υπουργού Εσωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου είναι πρόδηλη της ενοχής τους. Η κυρία Κεραμέως δεν μπορεί να σιωπά, ο κύριος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός του Predator δεν μπορεί να κρύβεται. Πως απέκτησε πρόσβαση σε απόρρητα προσωπικά δεδομένα η κυρία Ασημακοπούλου; Προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση;».

Καταληκτικά τονίζει ότι «πρόκειται για ένα μείζον σκάνδαλο που ήρθε στο φως έπειτα από πλήθος καταγγελιών πολιτών. Η Νέα Αριστερά χαιρετίζει τους πολίτες που δεν σιώπησαν και δεν ανέχτηκαν την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων. Δεν θα περάσει έτσι. Δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε τα δέοντα, θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμικό μέσο».