Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στην Ινδία μετά τον βιασμό μιας Ισπανίδας που φέρεται να έγινε κατά τη διάρκεια  περιοδείας με μοτοσικλέτα στη χώρα με τον σύζυγό της.

Η γυναίκα και ο σύζυγός της δέχθηκαν επίθεση το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Dumka του ανατολικού κρατιδίου Jharkhand της Ινδίας, όπου είχαν στήσει τη σκηνή τους για τη νύχτα.

Το ζευγάρι, το οποίο διατηρεί μια σελίδα στο Instagram που καταγράφει το ταξίδι του με μοτοσικλέτα σε όλη τη Νότια Ασία, μοιράστηκε ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς την τρομακτική τους εμπειρία.

Το ζευγάρι, που φέρει εμφανείς μώλωπες και τραύματα στο πρόσωπό του, διηγήθηκε ότι δέχθηκε σωματική επίθεση και δήλωσε ότι η γυναίκα βιάστηκε από επτά άνδρες.

«…αυτό που ήθελαν ήταν να με βιάσουν»

«Μας χτύπησαν. Έβαλαν ένα μαχαίρι στο λαιμό μου και μου είπαν ότι θα με σκοτώσουν», λέει στα ισπανικά στο βίντεο ο άνδρας, με εμφανή τα τραύματά του.

«Μας συνέβη κάτι που δεν θα ευχόμασταν σε κανέναν. Επτά άνδρες με βίασαν. Μας χτύπησαν και μας λήστεψαν, αν και όχι πολλά πράγματα, γιατί αυτό που ήθελαν ήταν να με βιάσουν. Βρισκόμαστε στο νοσοκομείο με την αστυνομία. Συνέβη απόψε εδώ στην Ινδία» σημειώνεται στη λεζάντα του βίντεο.

Οι Αρχές της πόλης δήλωσαν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ταυτοποιηθεί και οι τέσσερις συλληφθέντες ομολόγησαν ότι βίασαν τη γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India.

Επιβεβαιώθηκε ο βιασμός

Η αστυνομία δήλωσε ότι η ιατρική εξέταση της γυναίκας επιβεβαίωσε ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση και το ζευγάρι νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο της Dumka.

Το ζευγάρι βρισκόταν στα μισά της περιοδείας στη Νότια Ασία και είχε ήδη ταξιδέψει στο Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Κατευθύνονταν προς το Νεπάλ αφού εισήλθαν στην Ινδία μέσω της Δυτικής Βεγγάλης, δήλωσαν οι αστυνομικοί.

Έστησαν τις σκηνές τους σε μια ημι-δασική περιοχή, περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά από τον κεντρικό δρόμο. Μετά από λίγη ώρα, περίπου επτά άνδρες μπήκαν στη σκηνή τους και τους επιτέθηκαν. Τους λήστεψαν επίσης τα υπάρχοντά τους.

Το ζευγάρι σταμάτησε ένα περιπολικό της αστυνομίας γύρω στις 11 το βράδυ της ίδιας νύχτας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η ισπανική πρεσβεία στην Ινδία βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές και έχει στείλει προσωπικό εκπρόσωπο στην περιοχή, ανέφερε το EuroNews.

Το βίντεο με το ταλαιπωρημένο ζευγάρι έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς ανθρώπους να εκφράζουν την οργή τους. Ένας χρήστης έκανε λόγο για ένα «ντροπιαστικό και σοκαριστικό περιστατικό» και έναν «εφιάλτη».

«Ντροπιαστικό! Οι Ινδοί φέρονται στους ξένους όπως φέρονται στις δικές τους γυναίκες. Ντροπή για τη σάπια κοινωνία μας».

Το 2022, σχεδόν 90 βιασμοί καταγγέλλονταν καθημερινά στην Ινδία, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Καταγραφής Εγκλημάτων. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα υψηλότερος, καθώς ένα σημαντικό μέρος των περιπτώσεων παραμένει αδήλωτο λόγω του στίγματος που επικρατεί γύρω από τα θύματα και της έλλειψης εμπιστοσύνης στις αστυνομικές έρευνες