Γέφυρα ζωής στήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη για ένα βρέφος 10 μηνών από τη Βέροια που κατάπιε αντικείμενο.

Συγκεκριμένα, η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ πως ένα βρέφος έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, καθώς, σύμφωνα με το voria.gr, είχε καταπιεί αυτοκόλλητο το οποίο κόλλησε στον λάρυγγά του.

Η Ελληνική Αστυνομίας παρέλαβε το ασθενοφόρο από τα Μάλγαρα στις 15:40 και κατάφερε να φτάσει στο νοσοκομείο στις 16:07.

Σημειώνεται πως λόγω της βροχής η κίνηση στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της.

Ανάλογο περιστατικό και πριν από έναν μήνα στη Θεσσαλονίκη

Περιστατικό για την επείγουσα μεταφορά βρέφους σε νοσοκομείο με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ σημειώθηκε ξανά και πριν από πριν περίπου έναν μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Το αυτοκίνητο που μετέφερε το μωρό έπρεπε να διασχίσει την πόλη από τη μία άκρη στην άλλη και χάρη στη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτό επετεύχθη μέσα σε περίπου 10 λεπτά.

Συγκεκριμένα, ένας πατέρας κάλεσε στο 100 προκειμένου να ζητήσει συνδρομή από αστυνομικούς για να μεταφέρει το μωράκι του άμεσα στο νοσοκομείο, με το αυτοκίνητό του.

Ξεκινώντας από την οδό Μοναστηρίου στο ύψος του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace, αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» και περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, σε άριστη συνεννόηση με το κέντρο της Άμεσης Δράσης και τον εκφωνητή του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., άνοιξαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν το βρέφος.

Η συμβολή τους αποδείχτηκε σωτήρια καθώς ο πατέρας κατάφερε να φτάσει στο Ιπποκράτειο ταχύτατα, όπου το ιατρικό προσωπικό πρόσφερε στο βρέφος τη φροντίδα που απαιτείτο.