Ένας νιόπαντρος άνδρας έχασε 95 κιλά σε μόλις δύο χρόνια, αφότου οι γιατροί τον είχαν προειδοποιήσει πως η παχυσαρκία του θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα γονιμότητας.

Ο 28χρονος Isaiah Caldwell , από το Σεντ Λούις, ζύγιζε 196 κιλά όταν αποφάσισε να αναλάβει δράση και υιοθέτησε μια αυστηρή κρεατοφαγική δίαιτα, που αποτελείται μόνο από κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα, όπως αυγά και γαλακτοκομικά.

Μετά από δύο χρόνια, ο ύψους 1.80 άνδρας, ο οποίος είναι πωλητής προϊόντων τεχνολογίας, έχασε πάνω από το μισό του σωματικό βάρος, δηλώνοντας ευτυχισμένος, υγιής και πρόθυμος να συνεχίσει να προσπαθεί για ένα μωρό με τη σύζυγό του, την 29χρονη Αμάντα.

«Το να αποκτήσουμε ένα μωρό έγινε εμμονή μας, ήμασταν πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτό» δήλωσε ο 28χρονος στο SWNS. «Ξεκινήσαμε να προσπαθούμε για ένα χρόνο, πριν αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια προβλήματα γονιμότητας. Ήξερα ότι εάν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να μας δώσω μια ευκαιρία, θα το έκανα» είπε.

Χωρίς να διστάσει λοιπόν καθόλου, ξεκίνησε τη δίαιτα που άλλαξε τη ζωή του, εγκαταλείποντας πολλά από τα αγαπημένα του φαγητά.

«Ο κόσμος νομίζει ότι υπάρχει κάποια μαγεία σε αυτό. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι, απλώς, σταματάς την υπερκατανάλωση τροφής, καθώς είναι πολύ δύσκολο να τρως κρέας με αδηφαγία -είναι πολύ περιοριστική αυτή η δίαιτα και πιθανώς δεν είναι για όλους» εξομολογήθηκε.

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα έχασε 9 κιλά.

Μετά από έναν μόλις ένα μήνα σε αυτή τη δίαιτα, τρώγοντας κρέας, είπε ότι «έμεινε έκπληκτος» όταν ανακάλυψε ότι είχε ήδη χάσει περισσότερα από 9 κιλά. Με το ηθικό του αναπτερωμένο, αποφάσισε να προσπαθήσει για έναν ακόμη μήνα, χάνοντας περίπου το ίδιο βάρος. Τότε ήταν που αποφάσισε να επιμείνει περισσότερο.

«Ένιωθα απίστευτα, ακόμη και μία εβδομάδα μετά, ψυχολογικά ένιωθα πολύ καλύτερα.Ένιωθα ένα εκατομμύριο φορές καλύτερα» είπε. «Αλλά ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω για πάντα τρώγοντας μόνο κρέας».

Δέκα μήνες μετά, έχοντας χάσει πάνω από 45 κιλά, εισήγαγε τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά στην καθημερινή του διατροφή, και άρχισε προπόνηση με βάρη…. Σύντομα είχε χάσει 63 κιλά. Συνεχίζοντας τη δίαιτα και την άσκηση, έφτασε τελικά στα 95 κιλά.

«Αν κάποιος σκέφτεται ότι ίσως δεν μπορεί να το κάνει, θα πρέπει να ξέρει ότι κι εγώ ένιωθα ακριβώς έτσι» λέει ο Caldwell . «Ένιωθα ότι ήταν αδύνατο και απελπιστικό, αλλά όλοι είναι ικανοί γι’ αυτό» πρόσθεσε.

Τι λένε οι ειδικοί

Η συγκεκριμένη δίαιτα, φυσικά, έχει τους επικριτές της, με ειδικούς της Κλινικής Κλίβελαντ να προειδοποιούν ενάντια σε αυτή και σε άλλες δίαιτες που εξαλείφουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων, επικαλούμενοι τους κινδύνους της έλλειψης φυτικών ινών ή του αυξημένου κινδύνου καρδιακών παθήσεων από την κατανάλωση τόσων κορεσμένων λιπαρών.

Ο επόμενος στόχος του;

Η επόμενη πρόκληση είναι να δει εάν οι προσπάθειές του θα είναι αρκετές για να οδηγήσουν το ζευγάρι σε μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

«Είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι. Θα κάνω εξετάσεις, αλλά έχω αυξήσει τις πιθανότητες από μηδέν σε τουλάχιστον κάτι» δήλωσε ο 28χρονος. «Είμαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση της ζωής μου και είμαστε ενθουσιασμένοι, ελπίζοντας να γίνουμε γονείς σύντομα».