Βρέθηκε ένα βήμα πριν τον θάνατο, νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες και όταν πήρε εξιτήριο αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στη ζωή του.

Σήμερα περιγράφει την ιστορία του σε μια προσπάθεια να βοηθήσει και άλλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας.

Πριν από 1,5 χρόνο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρίου με ένδειξη οξυγόνου 40. Ζύγιζε 256 κιλά.

Ο 48χρονος από την Παραλία Πατρών, εξιστορεί στην «Πελοπόννησο» την ιστορία του, τονίζοντας πως πρέπει να τα καταφέρουν.

Ο ίδιος νοσηλεύθηκε για αρκετές ημέρες κι όταν πήρε εξιτήριο, αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του.

Δεν έκανε καμία επέμβαση με «μπαλονάκι», αλλά δήλωνε αποφασισμένος να παλέψει για τη ζωή του.

Ο Αντώνης είναι μόνος στη ζωή, οι δικοί του έχουν «φύγει», ζει με επίδομα ΚΕΑ, όμως δεν το έβαλε κάτω. Εψαξε, δέχθηκε συμβουλές από γιατρούς και διατροφολόγους και αποφάσισε να δράσει.

Αρκετές φορές την ημέρα έπινε νερό με λεμόνι, ως κορυφαίο λιποδιαλυτικό, άρχισε να τρώει αρκετό μαρούλι και εκμηδένισε την ποσότητα λιπαρών στο φαγητό του. Παρά τα 256 κιλά που είχε, ξεκίνησε και το περπάτημα!

Στην αρχή, όπως είπε στην «Π», συνάντησε μεγάλη δυσκολία, αλλά όσο έχανε κιλά, η άσκηση γινόταν ευκολότερη. Στα μέσα της προσπάθειάς του κι ενώ συνέχιζε τη λιποδιάλυση, προσέθεσε και τζίντζερ στη διατροφή του. Είχε ήδη περιορίσει καθετί που θα του προσέφερε κιλά, συνήθισε τον οργανισμό του να τρέφεται λιτά και υγιεινά. Στην αρχή η δυσκολία ήταν τεράστια, όσο όμως περνούσαν οι εβδομάδες, η αίσθηση της πείνας ή και της βουλιμίας για κάτι «λιπαρό» ή «γλυκό» μειωνόταν. Μέχρι που σχεδόν εκμηδενίστηκε.

Σήμερα, ο Αντώνης Δηκόπουλος, παλιός έμπορος στις λαϊκές αγορές, ζυγίζει 125 κιλά. Και ο στόχος του δεν έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζει τη διατροφή του, ώστε να φθάσει τα 100 κ. «Αλλα 25 και τέλος» μας είπε. Στη διάρκεια της συζήτησής μας τόνιζε συνεχώς πως «τα κατάφερε μόνος του», με τη θέλησή του, την επιμονή και την υπομονή του. Και είναι βέβαιο πως μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους παχύσαρκους.