Πέθανε σήμερα ο μεγάλος σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής, σε ηλικία 83 ετών.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Ο Ντίνος Μαυρειδής ήταν μέλος της και ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Φίνος Φιλμ.

Ποιος ήταν ο Ντίνος Μαυροειδής – Το έργο του

Είχε σκηνοθετήσει αρκετά προγράμματα για την ελληνική τηλεόραση και έχει γράψει τρία βιβλία με διήγηματα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941. Σπούδασε στη σχολή κινηματογράφου και θεάτρου στην Αθήνα. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και παραγωγός σε περισσότερα από 60 ελληνικά και ξένα κινηματογραφικά έργα. Σκηνοθέτησε αρκετά προγράμματα για την ελληνική τηλεόραση και έγραψε τρία βιβλία με διήγηματα.

Εργάστηκε σαν βοηθός σκηνοθέτης και διευθυντής παραγωγής σε περισσότερες από 60 ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές παραγωγές και ήταν από τους βασικούς συνεργάτες της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ.

Ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής, πέθανε σήμερα 28 Φεβρουαρίου σε ηλικία 83 ετών.

Φιλμολογία

1967, Ασυμφωνία (μικρού μήκους)

1982, Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας

1983, Ο Ερωτισμός στην Αρχαία Ελληνική Τέχνη (έρευνα-μυθοπλασία)

1985, Ιανός (για την τηλεόραση)

1985, Σενάριο

1989, Πατρός Αγνώστου (για την τηλεόραση)

1993, Χωρίς Μακιγιάζ (μεγάλου μήκους για την τηλεόραση)

2003, Μια υπέροχη μέρα

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εκφράζει την βαθιά θλίψη της για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου σκηνοθέτη και επίτιμου μέλους της Ντίνου Μαυροειδή.

«Στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις των σκηνοθετών, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους δημιουργούς. Η καλλιτεχνική του προσωπικότητα θα μας μείνει αξέχαστη και τον αποχαιρετάμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό», γράφει στην ανάρτησή της αποχαιρετώντας τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

Δείτε την ανάρτηση: