Στην έκθεση της Γενεύης η MG παρουσίασε το νέο MG3, ένα μοντέλο που έρχεται να ταράξει τη μικρή κατηγορία και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την φίρμα. Στόχος τα νέα  Renault Clio, το Toyota Yaris και το Opel Corsa.

Το MG3 φέρει ένα πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα κίνησης της MG, ονομάζεται «Hybrid+» και ενσωματώνει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα για την κίνηση των εμπρός τροχών. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 192 ίππους, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει από μόνος του έως και 250Nm ροπής.

Το νέο MG3 θα μπορεί να καταναλώνει κατά μέσο όρο 3,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, συνοδευόμενη από εκπομπές CO2 100g/km. Μπορεί να λειτουργεί και με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια για σύντομο χρονικό διάστημα, επιτυγχάνοντας ταχύτητες έως και 80 km/h στην ηλεκτρική λειτουργία. 

Προσφέρει πέντε διαθέσιμες λειτουργίες του συστήματος κίνησης, ανάλογα με το αν δίνει προτεραιότητα στην κίνηση με κινητήρα. EV , Series  , Series and Charge Drive and ChargeParallel .

Η διάθεση του νέου MG3 στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει άμεσα, με το νέο μοντέλο να αναμένεται και στη χώρα μας από τον ερχόμενο Μάϊο.